12.09 Версії щодо причетності до терактів.

За повідомленнями деяких інформаційних агентств відповідальність за теракти в США взяло на себе терористичне угруповання “Червона армія Японії”. Про це заявив невідомий, котрий подзвонив в амманський офіс катарського супутникового телеканала “Аль-Джазіра”. На ламаній арабській мові він повідомив, що терористична атака на США почата в якості помсти за атомні бомбардування Хіросіми і Нагасакі під час другої світової війни…

За повідомленнями деяких інформаційних агентств відповідальність за теракти в США взяло на себе терористичне угруповання “Червона армія Японії”. Про це заявив невідомий, котрий подзвонив в амманський офіс катарського супутникового телеканала “Аль-Джазіра”. На ламаній арабській мові він повідомив, що терористична атака на США почата в якості помсти за атомні бомбардування Хіросіми і Нагасакі під час другої світової війни, що позбавили життя десятки тисяч японців. Подібну інформацію одержав і директор йорданського щотижневика “Аль-Вахд”. Йому також подзвонив невідомий, що також говорив арабською мовою з іноземним акцентом, і повідомив про помсту за американські бомбардування в 1945 році.
Поки не ясно, наскільки достовірною є ця інформація. Раніше висувалися версії про причетність до терактів палестинських терористів, саудівського мільярдера Усами бін Ладена, і навіть колумбійських наркобаронів. Остання версія заснована на тому, що в минулу суботу влади Колумбії видали США одного з засновників Медельїнського картелю Фабіо Очоа.
Терористичне угруповання “Червона армія Японії” було сформоване на початку 70-х років на Близькому Сході. Протягом першого десятиліття свого існування вона провела ряд великих терактів по усьому світі, включаючи бойню в 1972 р. в ізраїльському аеропорті в місті Лод, у якій загинули 24 заручника, крім того: захоплення японських авіалайнерів і штурм посольства США в Куала-Лумпурі. Останньою акцією, приписуваною “Японській червоній армії”, став вибух у Неаполі в 1988 році.
Цілями своєї діяльності члени ЧАЯ проголосили скинення японського уряду і монархії, розпалення світової революції. Потім стояло створити об’єднану Червону армію Кореї і Японії, Червону армію Африки, Червону армію Латинської Америки. Потім усі вони повинні були об’єднатися у Світову Червону армію, що заволоділа б усім миром. Крім того, угруповання було відоме своїми зв’язками з палестинськими радикалами.
Однак за минулі з тих пір роки більшість лідерів “Японської червоної армії” були арештовані. Зокрема, у листопаді минулого року в японському місті Осака було арештовано Фусако Шигенобу, фундаторку цієї терористичної організації.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com