12.09 Запобіжні заходи.

Держсекретар США Колин Пауэлл довів до відома президента Джорджа Буша про численні пропозиції допомоги і сприяння в подоланні наслідків терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні, що надходять у Сполучені Штати від закордонних лідерів і урядів. Колишній президент США Білл Клінтон, що знаходиться в Австралії з приватним візитом, переправлений під посиленою охороною в секретне місце…

Держсекретар США Колин Пауэлл довів до відома президента Джорджа Буша про численні пропозиції допомоги і сприяння в подоланні наслідків терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні, що надходять у Сполучені Штати від закордонних лідерів і урядів. Заступник офіційного представника держдепартаменту США Філіп Рікер повідомив журналістам, що американська адміністрація вдячна за ці пропозиції і зараз усі їх розглядає. За його словами, держдепартамент і Білий дім ведуть зараз консультації з федеральною адміністрацією США по надзвичайних ситуаціях про “ті дії, що будуть починатися”. Адміністрація Буша підтримує постійний контакт із закордонними країнами як через їхні посольства у Вашингтоні, так і прямо через їхні національні столиці, повідомив Рікер.
Колишній президент США Білл Клінтон, що знаходиться в Австралії з приватним візитом, переправлений під посиленою охороною в секретне місце. Зараз виробляється план відправлення Клінтона в США. Як думають, швидше за все його вивезуть на військовому літаку
У найбільших містах Австралії починаються надзвичайні заходи по додатковій охороні всіх американських установ. Зокрема, дипломатичні місії США переведені на посилену 24-годинну охорону. Територія навколо посольства США в Канберрі оголошена “заборонною зоною”. Вхід у посольство дозволений тільки співробітникам посольства після їх ретельної перевірки. Під строгою охороною також знаходиться генеральне консульство США в Сіднеї. Крім того, під посилену охорону поставлені всі ізраїльські установи в країні, а також багато державних департаментів і будинки, включаючи парламент країни. Перевіряються всі люди, що входять у багатоповерхові будинки в Сіднеї, Канберрі і Мельбурні. На посилену охорону переведені всі австралійські аеропорти. Ретельній перевірці піддаються пасажири і їхній багаж. Особливі міри безпеки введені на всіх американських військових кораблях, що знаходяться в австралійського узбережжя.
У середу в столиці Малайзії Куала-Лумпуре були евакуйовані 452-метрові висотні будинки Petronas Towers – найвищі будинки у світі. Початі запобіжні заходи були викликані серією терактів, що відбулися в США у вівторок, повідомляє Reuters. Незважаючи на те, що деякі поверхи не були освітлені, працівники офісів залишали будинок, дотримуючи повного спокою. Один із співробітників служби безпеки назвав евакуацію “дуже запізненою навчальною тривогою”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com