США, рятувальні роботи, запобіжні заходи.

Практично не залишилося надії на те, що з-під уламків Всесвітнього торгового центра удасться витягти когось живим. За останніми оцінками, вважаються зниклими без звістки п’ять з половиною тисяч чоловік. Головна увага зараз зосереджена на розчищенні руїн. Поки вивезена тільки невелика частина уламків. У повітрі висить їдкий дим, тому що усередині руїн як і раніше жевріє вогонь.
Тим часом генеральний прокурор США Джон Ешкрофт сказав, що в той день, коли були викрадені чотири літаки, об’єктами спроб викрадення могли бути й інші літаки. Виступаючи у Вашингтоні, він заявив, що продовжується розслідування і що можливість таких спроб не виключена. За словами Ешкрофта, ФБР за час наслідку одержало більш 96 000 повідомлень, зв’язаних з нападами терористів.
У громадян США небувалим попитом користуються протигази, оскільки влади всерйоз думають, що в майбутньому терористи цілком можуть використовувати у своїх акціях хімічну чи біологічну зброю. Після того як в Америці згадали японську секту “Аум сінріке” і її теракти з застосуванням отруйних газів, американці почали активно розкуповувати протигази, замовлення надходять по телефоні і через Інтернет. Організатори продажу вважають, що навіть якщо теракт із застосуванням біологічної зброї і не буде зроблений, наявність індивідуальних засобів захисту значно підвищить упевненість людей у власній безпеці.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com