Історія про бацил сибірської виразки у Флориді одержала свій розвиток. У понеділок представник флоридского відділу охорони здоров’я Тім О’коннор заявив, що виявлено ще одного носія надзвичайно небезпечного захворювання. Цей чоловік, ім’я якого поки не розголошується, уже поміщений в одну лікарень. Розслідування взяло у свої руки ФБР. Відкрито кримінальну справу по факту поширення смертельної зарази.
Бактерії сибірської виразки виявлені в носовій порожнині потерпілого.Його зараз піддають ретельному медичному обстеженню. Він працював експедитором у поштовому відділі газети Sun. До речі, перша жертва цієї хвороби 63-літній Боб Стівенс, що помер в середу в лікарні, також працював у Sun – фотографом. Приміщення редакції Sun, що знаходиться в місті Боку Ратон, нині опечатано, у всьому будинку, де крім Sun розташовується ще ряд видань, органи ФБР і санепіднагляду проводять ретельний огляд. Уже виявлені бактерії сибірської виразки на клавіатурі комп’ютера, яким користалися в редакції, і ще в декількох місцях. Зразки штаму послані в Центр по боротьбі з особливо небезпечними інфекціями в Атланті. Усі співробітники газети Sun і члени їхніх родин спрямовані на медичне обстеження; вони проходять профілактичний курс лікування антибіотиками для запобігання розвитку захворювання ще до того моменту, як інфекція виявиться в легенях хворого.
Спочатку влади Флориди і Сполучених Штатів затверджували, що мова йде про випадковий інцидент, однак нині їх тон перемінився на стривожений. Фахівці переконані, що мова йде явно про навмисне зараження. Про це, зокрема, заявив у програмі Chronicle п’ятого каналу бостонського телебачення фахівець з особливо небезпечних інфекцій Давід Стоун. Він відзначив, що справа тут обстоїть нечисто, і хтось поширював бацили сибірської виразки навмисно, але мова може йти про помсту газеті, про побутове шкідництво, а зовсім не про біологічний тероризм, якого так побоюються нині в США. Справа ще в тім, що в декількох десятках кілометрів від містечка Боку Ратон Мохаммед Атта, що направив один із захоплених Боїнгів у будинок Всесвітнього торгового центра, доглядав собі “кукурузник”, що використовують для запилення полів ядохимикатами місцеві фермери. Багато хто підозрюють, що літак був йому потрібний для бактеріологічної чи хімічної атаки на мирне населення Америки.
Генеральний прокурор США Джон Ешкрофт заявив у понеділок на прес-конференції у Вашингтоні, що влади відносяться до випадку зараження людей сибірською виразкою з усією серйозністю, а почате розслідування, яким тепер займається ФБР, дозволить виявити джерело смертоносної інфекції.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com