Світове співтовариство заявляє про відкрите вторгнення

«Очевидно, що зараз ми спостерігаємо за боями між регулярною армією України і регулярною армією Росії. Існує визначення цьому », – повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт. З подібною оцінкою подій згодні і в Сполучених Штатах Америки. Прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі заявляє, що американська влада бачать повідомлення про бої і обстрілі в Донецьку, про колонах російських танків, ракетних обстрілів і бронетехніці, яку кидають проти громадян в південно-східній Україні.

«Ці вторгнення вказують на пряме російське контрнаступ, яке ведеться в Донецькій і Луганській областях», – сказала вона.

В свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним зажадала від нього пояснень щодо «ймовірного перебування російських військових на території України». Вона нагадала, що Росія несе велику відповідальність за контроль над своїми кордонами і деескалацію ситуації в Україні.

А представник Європейської комісії, чеський дипломат Давид Стулік заявив, що відкрита агресія Росії вже почалася.

«Запам’ятайте сьогоднішній день, 27 серпня. Сьогодні почалася відкрита російська агресія на українську територію. Це правда, що ця агресія відбувалася тривалий час, починаючи з Криму, але тепер стало очевидно, кримський сценарій відбувається і на материковій Україні », – сказав він.

Як повідомлялося раніше, російські війська відкрито вторглись на територію нашої країни. Вони захопили місто Новоазовськ, взяли в оточення Іловайськ і готують наступ на Маріуполь.

http://fakty.ua/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com