В Україну прибуде допомога з Норвегії

В Україні з Норвегії в грудні прибудуть урядові експерти з реформ. Про це стало відомо під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана і міністра у справах Європейського економічного простору і відносин з ЄС Королівства Норвегія Видар Хельгесен, передає прес-служба віце-прем’єра.

Зокрема, учасники зустрічі домовилися про те, що в грудні в Україні прибудуть урядові експерти з Норвегії для презентації нового складу українського уряду норвезького досвіду впровадження реформ та модернізації державного управління, а вже в січні українські чиновники вирушать до Норвегії для закріплення отриманих знань і більш глибокого вивчення процесу перебудов. Обмін досвідом стосуватиметься кількох сфер, зокрема, сфери ветеринарної та продовольчої безпеки.

“10 років тому в Норвегії було реформовано орган влади, який відповідає за продовольчу безпеку, і зараз можна сміливо вважати, що наш приклад -. Напевно, кращий в ЄС Тому хотілося б запросити до нас керівника відповідної української структури, і передати йому цей досвід, бо Україна тут може бути дуже важливим гравцем у продовольчій палаті “, – підкреслив норвезький міністр.

Нагадаємо, Норвегія в 2014 році надасть Україні 15 млн дол. на підтримку державного бюджету.

http://www.rbc.ua/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com