Ситуація з вивозом, утилізацією та переробкою твердих побутових відходів залишається напруженою

Ситуація з вивозом, утилізацією та переробкою твердих побутових відходів залишається напруженою. Її тільки збираються покращувати. Фахівці говорять, що, можливо, цього року буде введений новий муніципальний полігон для складування дніпропетровського сміття. До речі, європейські міста планують цілком відмовитись від полігонного поховання, і вже сімдесят відсотків сміття піддають вторинній переробці. Ми ж відстаємо на п”ятнадцять- двадцять років. Чи прийдуть колись і на нашу землю нові технології у сфері поводження з відходами, з’ясовувала Ірина Каблоцька.

Якщо подивитись угору, то можна подумати по море. Вниз – теж про море, але сміттєве.

Заповзятливі люди і зараз знають, як користуватись відходами. Бомжі складають нижню частину цієї піраміди. До цивілізованого ж процесу ми підійдемо, коли зрозуміємо, що поводження з відходами, хочемо ми цього чи ні, стає провідним аспектом економічного розвитку і технологічного передбачення в країні, де сто шістдесят тисяч гектарів земельних угідь завалено різним сміттям.

У Дніпропетровську теж думають про технологічні нововведення і фінансові вкладення. Програму дій фахівці управління поводження зі сміттям уже розробили до дві тисячі одинадцятого року. Ця програма регулюватиме процеси вивезення сміття, диктуватиме свої умови учасникам ринку і залучатиме нові структури до перевезень. Що стосується інвесторів, то переговори йдуть.

З двадцяти компаній для подальших переговорів відібрано чотири. Те, що вони пропонують, буде коштувати набагато менше – від восьми до десяти тисяч євро.

Поки що кошти в розмірі двох мільйонів гривень у міському бюджеті передбачені на будівництво нового полігону для поховання сміття. Першу чергу планують запустити до кінця дві тисячі сьомого року. А вже через три-чотири роки, за словами Віктора Приваліхіна, у Дніпропетровську можна буде говорити про реальні результати процесу поводження з відходами.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com