Аборт та альтернативи

В Україні можуть заборонити аборти. Відповідний законопроект вже готується для читань у Верховній Раді. Триває дискусія й у спільноті. Громадські активісти наполягають на тому, що питання не треба вирішувати однозначно через заборону. Альтернативні методи захисту здоров’я матерів та немовлят пропонують у Дніпропетровську.

Згадуючи все, що відбувалося з нею півроку тому, Яна не може стримати сліз. Окрім старенької бабусі- поряд не було нікого, хто міг би її підтримати.

Через відсутність грошей одинокі матері змушені не тільки відмовлятись від дитини, а й робити аборт,-зазначають фахівці.

У центрі вважають, перед прийняттям закону про заборону абортів, депутатам треба вивчити питання детальніше. І, можливо, прийняти кілька постанов щодо підтримки жінок. Яна перед пологами звернулася у центр захисту життя за порадою. Там допомогли не лише добрим словом. Жінка змогла навіть придбати памперси і першій одяг для малюка. Тепер сину Богдану вже три місяці.

Для того щоб жінки не йшли на жорстоку операцію зовсім не потрібно повертати спільноту до часів Древньої Русі, кажуть медики, коли жінку позбавляли волі на пять років за “вбивство в череві своєму”.Чи до радянських, коли після Постанови Ради Народних комісарів щодо заборони абортів, суттєво зросла кількість так званих кримінальних випадків.

Медики виконують свої професійні обов’язки, священники дотримуються законів божих. Усі вони переконані в одному – проблему не потрібно “закривати” законом.

Жодній парафіянці, додає отець Георгій, не стало легше після аборту. Лікарі теж відзначають глибоку психологичну травму.

Центр захисту життя існує всього рік, проте за цей час його фахівці змогли переконати двадцять три жінки все ж таки народити дітей.

Інша одинока матір – Людмила – збиралася робити аборт, бо вже має одну дитину. Та коли випадково побачила “Щоденник ненародженого малюка” – своє рішення змінила!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com