Нові методи професійної орієнтації молоді

Вони зараз конче потрібні, – важає професор Металургійної академії України Софія Пінчук. Вона закликає до пошуку спільної стратегії у цьому питанні працівників дніпровських шкіл. Перша зустріч відбулася на кафедрі, яку очолює Софія Пінчук. Подробиці – у наступному сюжеті.

Зустріч розпочалася із перегляду фільму, присвяченого кафедрі покриттів, композиційних матеріалів і захисту металів. Одній з основних в Національній металургійній академії. Багато років кафедру очолює доктор технічних наук, професор Софія Пінчук. Це її ідея зробити популярну стрічку, яка розповідає про цікаві дослідницькі експерименти, розробку новітніх технологій та матеріалів. Про науку, що покращує виробництво й використання металів в усіх сферах життя.

Головна мета фільму, створеного журналістами та операторами 11 каналу – розкрити молоді переваги спеціальності металознавця. Показати – наскільки цікавою може бути дослідницька праця й навчання в Академії.

Щороку в Металургійній Академії чекають розумних й допитливих випускників шкіл.

Звичайно, каже пані професорка, справа не лише у шкільній освіті. Бо там працюють віддані своєї професії люди.

У Дніпрі, як в ніякому іншому місті, є гарний приклад того, як знання перевтілюються на професію. Коли будували Інтерпайп-Сталь, то спільно із компанією “Danieli” підбирали працівників й персонал, проводили іспити.

Вибір професії починається з інформації. Слово “профорієнтація”, ймовірно, зараз не дуже розкриває суть, кажуть вчителі.

Сьогодні, як ніколи, працівникам освіти треба домовлятися про стратегію спільних дій, – вважає професор Софія Пінчук. І якомога частіше зустрічатися із людьми, яким небайдУже, в якій країні житимуть та працюватимуть наші діти.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com