Медзаклад пристосували до потреб людей з інвалідністю

Двобічний пандус, покажчики зі шрифтом Брайля та тактильна плитка — все це з’явилося у звичайній амбулаторії на Лівобережному після реконструкції. Медзаклад повністю пристосували до потреб людей з інвалідністю. Тепер відвідати свого сімейного лікаря може кожен.

Перед будівлею медзакладу — відремонтована дорога. На вході — зручний двобічний пандус. Двері — автоматичні. В амбулаторії вся інформація на покажчиках дублюється шрифтом Брайля. Пристосували до потреб людей з інвалідністю також хол та коридори.

Відреконструювали у медзакладі й санвузол. Його продумали до дрібниць. Біля унітаза та рукомийника — рухомі поручні та тривожні кнопки.

Також тут є душ, канапа і сповивальний столик. Дзеркало — зі спеціальним нахилом, аби людям у візку було зручно на себе дивитися.

Таке пристосування медцентру до потреб маломобільного населення обійшлося у понад три мільйони гривень. Заробили їх самі завдяки підписаним деклараціям із сімейними лікарями. Адже отриманими коштами реформовані медцентри розпоряджаються на власний розсуд.

Додатково підтримує медичні заклади й місто. Цьогоріч із бюджету Дніпра на потреби амбулаторій було виділено понад сто рок мільйонів гривень. Гроші пішли на оплату комунальних та автотранспортних послуг та фінансування пільгових категорій населення.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com