Пластикові фігурки дітей встановили біля зебри неподалік однієї зі шкіл

Вони є у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, а тепер ще й в Дніпрі. Фігури школярів із пластику встановили на нерегульованому пішохідному переході навпроти однієї зі шкіл. Вони мають привертати увагу автомобілістів, аби ті зменшували швидкість. Чи не порушують правила благоустрою учні-велетні та що про них кажуть самі водії – дізнавалися наші кореспонденти.

Яскравий одяг, іграшковий вираз обличчя та напис увага. Таких школярів-манекенів нещодавно встановили на вулиці Шолохова навпроти 134-ї школи. Це перша та поки єдина подібна інсталяція у Дніпрі.

Іграшкові першачки – заввишки зростом майже з дорослу людину. Зроблені з міцного пластику.

Коштовні. Влітку для столичних переходів таких закуповували по 20 тисяч гривень за одного. певно для захисту від вандалів, їхні чобітки добряче забетоновані у тротуар. Учні-велетні стоять по обидва боки нерегульованого пішохідного переходу. Батьки нововведенню радіють.

Схвалюють ідею й водії, мовляв так пішохідний перехід стає більш помітним.

У школі розповідають: нещодавно через зміни в організації дорожнього руху вулицею Шолохова почали їздити ваговози. Водії часто ігнорують швидкісний режим. Не рятують навіть лежачі поліцейські – фури їх просто перестрибують. Сподіваються, тепер кермувальники схаменуться.

Додають, ідея встановлення іграшкових школярів поруч з переходом належить батькам учнів. А придбав фігурки районний депутат. Та чи законні школярі-велетні на тротуарах? У патрульній поліції, яка й відповідає за безпеку дорожнього руху, твердять: з приводу встановлення манекенів до них ніхто не звертався. На якій підставі вони там з’явилися – з’ясовуватимуть. Не погоджували ініціативу і з комунальниками. Втім, запевняють у міськраді, правил благоустрою це не порушує. Ба більше: радять охочим встановити подібні інсталяції подавати проєкти до бюджету участі Дніпра.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com