Легендарний “Танк” – переїжджає

На місці пам’ятника генералу Пушкіну планується вхід до станції метро “Музейна”. Куди перенесуть найвідоміший військовий монумент Дніпра  питання досі на обговоренні.
Цей пам’ятник, відомий в народі, як “Танк”, один з найвідоміших військових монументів Дніпра. На цьому місці Т-34 стоїть вже понад півстоліття. Та найближчим часом він змінить свою прописку.

Монумент, на місці якого і планують відкрити станцію метро, присвячений генералу Юхиму Пушкіну. Славетному воєначальнику, який обороняв та звільняв наше місто. У 45 році на місці, де зараз знаходиться монумент, було вирішено встановити повну ростову статую генерала. Та вона так і не з’явилась. Замість неї й виник танк. Тоді це був Т-70, який брав участь в обороні міста. Він простояв на постаменті до 1967 року. Замінили його на цей Т-34 вже тоді, коли з’явився монумент Слави.

Нехай би й стояв Т-34 на старому місці,  кажуть в обласній організації ветеранів. Тут новині про перенесення не зраділи. Для них символічне саме це місце. Бо саме звідси починають свою святкову ходу на 9 травня. Та якщо по-іншому не вийде, хочуть аби перенесли його хоча б недалеко.

До цього ж варіанту схиляється і заступник міського голови Михайло Лисенко. І наголошує: мова йде лише про перенесення. Демонтувати та вивозити “Танк” ніхто не збирається.

А от історик Максим Кавун, наприклад, пропонує ще один можливий варіант нового місця розташування “Танку”.

Дніпряни ж по різному ставляться до можливого перенесення.

Точної дати, коли саме Танк перенесуть, міські очільники поки не називають. Усе залежить від роботи метробудівників. А ось куди  скажуть після обговорення з архітекторами, представниками ветеранських організацій та пересічними дніпрянами.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com