Мітинг селян під обласною адміністрацією

Мешканці Троїцької об’єднаної громади протестують проти приєднання до Павлограда. Люди переконані – це буде першим кроком до занепаду населених пунктів у сільській місцевості. Між тим вони тільки но стали на ноги завдяки децентралізації. І вже мають чималі успіхи у самостійному господарюванні.

Півтори сотні селян вийшли під стіни обласної адміністрації для того, щоб відстояти своє право на децентралізацію. Два роки тому Троїцька громада попри всі перешкоди об’єдналася. Й відтоді багато що змінилося на краще.

Відремонтовані та утеплені дитсадки та школи. Усі учні харчуються безкоштовно. Молодші класи забезпечені необхідним за вимогами НУШ – розповідають мітингувальники. Троїцька громада утримує територіальний центр, де проживають літні самотні люди. Є поліклініка, пожежна частина та поліцейський інспектор. Працюють водогони, усі вулиці освітлені. Селяни переконані, якщо їх приєднають до Павлограда – ці надбання будуть втрачені.

У Троїцькій ОТГ усього три тисячі мешканців. Вона маленька, але дуже спроможна. До місцевого бюджету сплачує податки шахта “Павлоградська” та агрофірма з іноземними інвестиціями. Селяни кажуть – укрупнення громад пов’язане з амбіціями місцевих можновладців.

Оскільки мітинг селян несанкціонований, на місці не було чиновника, компетентного у питаннях децентралізації. Звернення від ОТГ віднесли до приймальні голови облдержадміністрації. Також стало відомо, що у понеділок він ініціює нараду за участі представників Троїцької громади та мера Павлограда.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com