Торговельний центр замість зеленої зони

Мешканці житломасиву Тополя обурені початком знищення їхнього скверу через нову забудову. Там вже почали пиляти дерева та огородили територію високим парканом. Чи законне будівництво та чи є спосіб зберегти зелені насадження від вирубки й встановлення на їх місці МАФів  з’ясовував Владислав Авдієнко.

Житломасив Тополя-3. Пішохідна алея закінчується тут парканом. На ньому об’ява: “ведуться ремонтні роботи”. Проте загорожа капітальна, навіть є ліхтарі. Дуже схоже, що територію відкриють нескоро.

Місцеві розповідають: паркан встановили наприкінці грудня, а вже за декілька днів  почали рубати дерева. Обурені, люди викликали поліцію. Та копи нічим зарадити не змогли.

Така звістка шокувала мешканців прилеглих будинків. Мовляв, деревам у зеленій зоні понад 40 років, їх разом висаджували ще під час будівництва житломасиву. Бояться: тепер дихати буде просто нічим.

Додають: на житломасиві й так бракує зелених зон, натомість район щільно заставлений МАФами та іншими торговельними точками.

У міськраді ж повідомляють: ділянку землі за парканом передали в оренду на 10 років через фактичне розміщення там павільйону очищеної питної води для реконструкції існуючих будівель та будівництва нових. Вирубка дерев  законна. Усі необхідні документи в порядку.

“Було здійснено виїзди для проведення позапланової перевірки на вищезазначеному об’єкті щодо дотримання будівельних норм та стандартів. Порушень у сфері містобудівної діяльності не виявлено.”

Пояснюють, таким чином наповнюють міський бюджет. Місцевий депутат твердить: зупинити будівництво може тільки міськрада, скасувавши свій же дозвіл через суд. А це майже нереально.

Та місцеві все ще можуть поборотися за сусідню частину скверу. В неї поки немає цільового призначення. Отже, люди можуть звернутися до міського голови із проханням визначити її як зелену зону та взяти на баланс комунального підприємства, що опікується парками.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com