Гарячі вихідні для рятувальників

Міжнародний аеропорт “Дніпропетровськ” – у неділю закривали на три години через загрозу вибуху: на летовищі знайшли авіабомби часів другої світової. А полями області все більше ширяться пожежі. Працівники ДСНС та поліцейські Дніпропетровщини підбили підсумки роботи за минулий тиждень. Подробиці – далі в сюжеті.

Зупинити прийом та відліт літаків більш як на 3 години довелося 8-го березня у міжнародному аеропорту “Дніпропетровськ” – на летовищі виявили авіабомби часів другої світової. На небезпечну знахідку натрапили під час ремонту. Боєприпаси були закопані просто під складом паливно-мастильних матеріалів. Аби вилучити їх, рятувальникам довелося зрізати металеві конструкції.

Спочатку повідомлялося про 2 бомби, проте згодом знайшли ще три. Персонал аеропорту евакуювали, боєприпаси дістали, відвезли на полігон та успішно знешкодили.

Довелося добряче попрацювати рятувальникам й вчора – на житломасиві Покровський горів під’їзд багатоповерхівки. Зайнялося між 1 та 2 поверхом. Сходи одразу затягло густим чорним димом. Людей виводили працівники ДСНС.

Рятувальники б’ють на сполох – в області катастрофічно зростає кількість пожеж в екосистемах. Минулого тижня їх сталося понад 300. Вчора тільки на одній ділянці вигоріло майже 60 гектарів сухої трави. Рятувальники закликають людей припинити палити поля.

У поліції ж звітують: під час святкових днів неабияк зросла кількість нетверезих кермувальників – понад півтори сотні – та пішоходів. За розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях копи склали майже триста адмінпротоколів. Додають, в області триває боротьба з гральним бізнесом.

Також минулого тижня на Дніпропетровщині правоохоронці виявили ще 2 пункти прийому металобрухту. Вони знаходяться на приватній території. Наразі копи намагаються отримати туди доступ, аби закрити незаконний бізнес.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com