Низькопрофільних автобусів – не вистачає

Особливо їх потребують люди з інвалідністю. У Дніпрі мешканцям віддалених районів, які мають порушення опорно-рухового апарату, вкрай важко користуватись громадським транспортом. Туди нові автобуси банально не ходять. Чи вирішуватимуть цю проблему у міськраді – вже знають наші журналісти.

Тетяна та Сергій мешкають на віддаленому житломасиві. Подружжя пересувається виключно на візках. Тому кожна поїздка у громадському транспорті починається із дзвінка диспетчеру АТП 88-го маршруту.

Однак, додають – більш-менш комфортними поїздки стали лише останні декілька років. Коли у місті почав з’являтись низькопрофільний транспорт європейського ґатунку. Але спеціалізовані автобуси та тролейбуси потребують й відповідних зупинкових комплексів. Наразі ж у Дніпрі таких трохи більше десятка.

За останній рік у Дніпрі вдвічі збільшилась кількість низькопрофільних автобусів великої місткості. Однак їх все одно не вистачає, аби створити гідні умови перевезення, у тому числі для людей з інвалідністю. До чотирьох районів – Західного, Мирного, Краснопілля та Самарівки – такий транспорт досі не ходить. У міськраді ж обіцяють вирішити цю проблему, у майбутньому.

Також у мерії повідомили, що компанія з дезінфекції громадського транспорту – продовжується. Раніше убезпечувалися від звичайного грипу, тепер – від коронавірусу.

Начебто, речовина, яку при цьому використовують, знищує більшість збудників хвороб.

На обробку одного багатомісного автобуса витрачають півтора літра дезречовини. Перевізники, які її закуповують, запевняють – для людей цій препарат безпечний.

Якщо ж вам довелося проїхатися у брудному автобусі або маршрутці у невідповідному стані – фахівці департаменті транспорту рекомендують звертатись на гарячу лінію або у спеціальний телеграм-чат перевізників.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com