Всеукраїнський карантин

Рішенням Кабінету міністрів починаючи з завтрашнього дня на території всієї країни запроваджується ціла низка проти-епідеміологічних заходів. Все через небезпеку поширення епідемії коронавірусу. У тому числі уряд заборонив масові зібрання людей. Тим часом у Київ вже прибули перші тести для виявлення вірусу. Коли вони з’являться у Дніпрі та чи готова область до боротьби з можливими спалахами хвороби – дізнавались наші журналісти.

“Заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні. Запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.”

Такі рішення сьогодні прийняв Кабінет міністрів, аби мінімізувати шанс поширення коронавірусу. Окрім цього, припиняється експорт товарів особистого захисту  аби його вистачило для населення України. У Дніпрі ж додатково виділили майже 100 мільйонів гривень, аби повністю підготувати медичний персонал та лікарні.

“Зараз знаходимося в процедурі переговорів щодо закупівлі апаратів вентиляції легень, інших медичних товарів, розхідних товарів, медикаментів, дезінфекційних засобів, засобів захисту.”

Також з початку місяця в області створені додаткові загони екстреної медичної допомоги для виїздів на виклики з підозрою на коронавірус. Цих медиків забезпечили спеціалізованим особистим захистом. Однак, після цього різко зросла кількість хибних викликів.

Наразі у Дніпрі є тридцять комплектів повноцінного захисту для медиків, які в першу чергу контактуватимуть з можливими хворими на коронавірус. Прийматиме таких пацієнтів міська інфекційна лікарня номер 21. Та от тестів для виявлення вірусу у місті поки що  немає.

“Такі тести знаходяться у лабораторії у Києві, однак у нас теж є така лабораторія у Дніпрі. Є теж така апаратура яка дозволяє проводити такі тести  немає самих тестів. Їх нам обіцяють доставити у найближчій час.”

Також чиновники запевняють  за потреби будуть докуповувати додаткові тести. А от чи з’являться вони у вільному доступі в аптечних мережах, поки невідомо.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com