Через пандемію аеропорти України скасували міжнародні рейси

Вчора був останній день, коли наші співвітчизники могли повернутися додому. Але, що робити тим, хто так і не встиг повернутися на Батьківщину? Або втратив гроші через скасовані тури? Наші кореспонденти розбирались.

Відсьогодні покинути країну або навпаки прибути — не можна. Україна закрила наземні та повітряні сполучення. Авіакомпанії скасували всі регулярні міжнародні рейси. Такий захід впровадили через карантин, аби зменшити можливість ризику заразитися коронавірусом.

Наступні два тижні Україна повністю ізольована від інших країн. Відлетіти на відпочинок, або у відрядження — офіційно заборонено.

Вчора перед закриттям кордонів була остання можливість для українців регулярними рейсами повернутись додому. Але, що робити тим, хто не встиг. Ірина навчається в польському виші, на час карантину хотіла повернутись на Батьківщину, але не встигла.

А от юристи заспокоюють і радять усім, хто застряг, негайно звертатись до українських консульств. Там зобов’язані допомогти.

Але є і ті, хто за власним бажанням відмовились від подорожей. Марія збиралась до Берліна, але через пандемію свої плани вирішила змінила. І втратила чималі кошти. Бо вартість квитків – три тисячі гривень  авіакомпанія повертати відмовилась.

А от турагентства вже котрий день атакують туристи, які хочуть повернути свої гроші через скасовані подорожі. Людям обіцяють поступово повертати кошти чи перебронювати тури на інші дати. Нині ж туроператори максимально намагаються вивезти своїх туристів із закордонних готелів.

Тим часом, якщо ви застрягли за кордоном, у МЗС вже працює гаряча телефонна лінія та електронна пошта.

Усі контакти зараз на вашому екрані.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ МЗС УКРАЇНИ ТА ПОШТА
+38 (044) 238-16-57 [email protected].

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com