Дніпро на карантині

Їжа та напої виключно із собою, кур’єри з продуктами по всьому місту, обмеження на продаж товарів в одні руки й навіть вуличні торговці масками. Перший день карантину добігає кінця. Сьогодні у Дніпрі зачинилися всі ресторани, кафе, розважальні та фітнес-центри, заклади культури. Як карантин змінив життя дніпрян  наша Валерія Бовша все перевірила.

Всі торговельно-розважальні комплекси  закриті на карантин. Про це інформують відповідні оголошення на дверях. А ось супермаркети продовжують працювати. Люди і далі масово скуповують макарони, крупи, напої та туалетний папір. Хоча причин для ажіотажу немає жодної, кажуть в магазинах. В одній з найбільших продуктових мереж – навіть ввели обмеження на продукти і товари, щоб хоч якось зупинити продуктову паніку.

Не приймають відвідувачів і заклади харчування  ресторани та кафе. Втім, не всі. Дехто вирішив просто прибрати столики та продає продукцію «із собою». У цій булочній, як і раніше, можна придбати випічку, солодощі та напої.

Працює і кав’ярня неподалік. Втім, тут чомусь нехтують засобами індивідуального захисту.

Побільшало в місті кур’єрів, що доставляють їжу та продукти. У центральній частині вони ледь не на кожному кроці. Цілими групами очікують замовлення біля популярного фаст-фуду. Зараз тут можна придбати їжу виключно через службу доставки.

Напівпорожнім зараз їздить електротранспорт. Така ж ситуація і в маршрутках.

113-й – один з найпопулярніших маршрутів Дніпра. Зараз тут черги не побачиш. Охочих їхати дуже мало.

Натомість в черги люди вишукуються перед аптеками. Відтепер  на вулиці.

Що саме хочуть купити  не зізнаються. А ось захисні маски, які складно відшукати в аптеках, сьогодні продавали…просто на вулиці!

Чоловік переконує: купував не в аптеці, а замовляв в інтернеті. Продає лише на 5-6 гривень дорожче ціни, яку сплатив сам. Попит є!

Під час карантину продовжують працювати і банківські установи. Черги, як і в аптеки, на вулиці. Проте клієнти ставляться до цього з розумінням.

До речі, сплачувати всі комунальні платежі можна як і раніше  в банках чи спеціальних додатках і кабінетах. А ось щодо інших питань  доведеться трошки зачекати. Більшість установ призупинили особистий прийом громадян.

Ми ж просимо людей зберігати спокій. Наразі жодних приводів для паніки немає. Втім, не слід нехтувати правилами особистої гігієни та обов’язково використовуйте індивідуальні засоби захисту. і пам’ятайте: навіть якщо ви впевнені у міцності власного здоров’я, необхідно потурбуватися про своїх близьких та рідних.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com