55-та сесія міськради розпочалась просто неба, на подвір’ї мерії

Нестандартний формат та місце проведення. Депутати підняттям рук голосували за те, аби на час карантину сесії перенести в онлайн режим. І вже після ухвалення цього рішення – розійшлися по робочих місцях та домівках і продовжили працювати дистанційно. До речі, Дніпро – перше місто України, яке застосувало подібну практику. Що з цього вийшло? Та які рішення сьогодні ухвалили обранці – знає Юлія Кочет.

На подвір’ї мерії збираються депутати. Стільці, колонки та мікрофон – 55-та сесія проходить у геть новому та незвичному форматі. Просто неба. У масках хіба що третина обранців.

Через загальнонаціональний карантин депутати мають затвердити новий формат голосування на цей період: онлайн. Свій голос за зміну регламенту проведення сесії віддають підняттям руки.

Далі депутати розходяться по робочих місцях та домівках. І сесія продовжується  дистанційно. Усім обранцям на планшетах та телефонах встановили спеціальне програмне забезпечення. Вони пройшли інструктаж та тижневе тренування. Тож складнощів під час онлайн сесії не виникало.

На сесії ухвалили нову редакцію програми співфінансування ОСББ та ЖБК, прийняли на баланс низку мереж тепло- та водопостачання, розширила перелік нерухомості для приватизації. А ще депутати проголосували за перейменування вулиці Медичної. Тепер вона називатиметься на честь видатного вченого Георгія Дзяка. 2020-й рік проголосили роком Олександра Поля. Ухвалили депутати й низку земельних питань.

Загалом сесія тривала майже три години. У депутатів накопичилось чимало питань до профільних управлінь. Зокрема, чи готове місто протистояти коронавірусу, чи достатньо виділеного

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com