“Інтерпайп” заявляє про можливе різке зниження виробництва в II-III кв. через падіння цін на нафту

“Інтерпайп” заявляє про можливе різке зниження виробництва в II-III кв. через падіння цін на нафту, згортання активності споживачів і коронавірусуУкраїнська промислова компанія “Інтерпайп” заявляє про можливе скорочення обсягів продажів продукції в другому-третьому кварталах поточного року на 30-50% через падіння цін на нафту і зниження активності основних споживачів нафтогазових труб, а також епідемією коронавірусу у світі.

Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” генеральний директор компанії Фаді Храйбе, нині розглядається кілька прогнозів щодо подальшої роботи компанії.

“Сьогодні ми розглядаємо кілька сценаріїв роботи компанії в другому-третьому кварталах 2020 року. За нашими оцінками, зниження обсягів виробництва і продажів може скласти від 30% до 50%”, – сказав топменеджер.

При цьому він уточнив, що серед основних чинників  падіння світових цін на нафту. У березні ціни обвалилися до мінімальних значень за останні 17 років, досягнувши $ 24-27 за барель. При такій ціні видобуток в США стає нерентабельною. Нафтовидобувні компанії консервують свердловини, зупиняють видобуток. Результат  істотне зниження споживання труб. Щоб залишитися на ринку, що падає, важлива конкурентна ціна, але і тут ми програємо  наша продукція обкладається 32% -вим митом.

Низькі ціни на нафту також негативно впливають і на обсяги споживання труб на Близькому Сході. Багато споживачів вже повідомляють про перенесення тендерів на більш пізній термін, не підтверджують обсяги в другому півріччі.

Другий не менш значущий фактор  скорочення споживання труб на внутрішньому ринку. Державна компанія “Укргазвидобування” (УГД) повністю згорнула програму нарощування видобутку газу 20/20. За словами ХрайбеУГД не виконала контрактні зобов’язання навіть по тендерах 2019 року, частина виробленої для держкомпанії продукції як і раніше знаходиться на складах компанії.

Третій фактор  вплив коронавірусу на економіку Європи. Більшість європейських автобудівників вже оголосили про припинення виробництва на невизначений час. У зв’язку з карантином зупинені і інші промислові підприємства. Заморожені будівництва. На цьому тлі “Інтерпайп” очікує зниження європейського ВВП і як наслідок  скорочення споживання лінійних труб.

“У таких умовах наша задача  максимально зберегти людей і пройти цей складний період. Але ми повинні бути готові до найгіршого сценарію. Всі попередні кризи можна було оцінити, прорахувати з економічної точки зору. Криза, в який світ входить сьогодні, не піддається раціональним оцінкам. З високою часткою ймовірності нам доведеться приймати непопулярні заходи, щоб зберегти компанію “, – констатував гендиректор.

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com