Міжнародні новини від 11 каналу. 23 березня.

Сьогодні вранці о сьомій годині 49 хвилин за київським часом уламки російської орбітальної космічної станції «Мир» були затоплені в Тихому океані..

У Македонії поблизу Тетово сьогодні продовжувалася стрілянина. Урядові війська збираються і далі наступати на позиції албанських сепаратистів..

Лідери 15-ти країн Європейського Союзу зустрічаються сьогодні в столиці Швеції. Крім македонського лідера Бориса Трайковські на зустріч запрошений ще один гість – Президент Росії Володимир Путін..

Міністерство сільського господарства Нідерландів повідомило, що ящур виявлено вже в семи фермерських господарствах..

В одній з американських шкіл знову була стрілянина. Це сталося всього в кількох кілометрах від селища, де два тижні тому школяр застрелив двох і поранив 13 ровесників..

Генеральний секретар ООН Кофі Анан готовий залишитися на чолі організації ще на 4 роки. Його нинішня каденція завершується в грудні.

Сьогодні вранці о сьомій годині 49 хвилин за київським часом уламки російської орбітальної космічної станції «Мир» були затоплені в Тихому океані. Операція розпочалася о пів на третю ранку. Близько сьомої тридцять станція увійшла атмосферу. На висоті 80-ти кілометрів «Мир» розлетівся на фрагменти і почав горіти.
До поверхні океану долетіли лише залишки 137-тонного комплексу – півтори тисячі уламків вагою 25 тонн. Після падіння вони занурилися на глибину 5-ти з половиною кілометрів.
Операція була проведена майстерно. Всупереч побоюванням жителів деяких країн, станція впала саме в тому місці, де планувалося. Однак у російському центрі управління польотами сьогодні панувало пригнічення. «Мир» був першою в історії міжпланетною станцією, місцем роботи і проживання багатьох екіпажів космонавтів. Комплекс прослужив 15 років – утричі більше, ніж передбачалося. На його борту було здійснено цілий ряд важливих наукових відкриттів.

У Македонії поблизу Тетово сьогодні продовжувалася стрілянина. Урядові війська збираються і далі наступати на позиції албанських сепаратистів. Сутички вібуваються і в самому місті. Вчора македонські солдати застрелили двох албанців, котрі перевозили у легковому автомобілі гранати та при затриманні спробували пустити їх в хід.
У столицю Македонії Скопє для зустрічі з урядом прибула делегація Європейського Союзу. Уповноважений ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хавєр Солана закликав македонське керівництво не застосовувати зброю. Сьогодні Президент Македонії Борис Трайковскі поінформує про розвиток ситуації лідерів країн Єворосоюзу на самміті в Стокгольмі.
Тим часом у Косово декілька тисяч албанців вийшли на демонстрації, щоб висловити підтримку сепаратистам у Македонії.

Лідери 15-ти країн Європейського Союзу зустрічаються сьогодні в столиці Швеції. Раніше планувалося, що в центрі уваги самміту будуть заходи задля прискорення економічних реформ в державах Європи. Однак всупереч планам на зустрічі домінуватиме македонська проблема. Щоправда нинішній президент Євросоюзу – шведський премєр-міністр – все ж таки збирається винести на обговорення економічні теми. Серед учасників конференції немає одностайності щодо темпів і характеру реформ. Якщо британці настоюють на швидкій лібералізації всіх секторів економіки, то Франція і деякі інші країни вважають, що перш за все треба звернути увагу на рівень соціального захисту населення.
Крім македонського лідера Бориса Трайковські на зустріч запрошений ще один гість – Президент Росії Володимир Путін. Місцева влада запровадила безпрецедентні заходи безпеки, хоча беспорядки, влаштовані антиглобалістами під час попереднього самміту в Ніцці, навряд чи повторяться.

Міністерство сільського господарства Нідерландів повідомило, що ящур виявлено вже в семи фермерських господарствах. Учора перший спалах захворювання зареєстрували також в Ірландії – на фермі, розташованій поруч з британським кордоном. За інформацією властей, аналіз тканин двох овець дав позитивний результат на ящур. Євросоюз терміново запровадив заборону на експорт з Ірландії худоби, мяса та інших продуктів тваринництва.

В одній з американських шкіл знову була стрілянина. Це сталося всього в кількох кілометрах від селища, де два тижні тому школяр застрелив двох і поранив 13 ровесників. Цього разу ніхто не загинув, проте троє осіб отримали поранення. Серед них – сам 18-річний злочинець. Припускають, що він – колишній учень цієї школи. Усіх поранених відвезли до найближчої лікарні.

Генеральний секретар ООН Кофі Анан готовий залишитися на чолі організації ще на 4 роки. Його нинішня каденція завершується в грудні. Анана підтримують, перш за все, країни Африки та частина азіатських держав. Генсек Обєднаних Націй завоював популярність як посередник-миротворець. На думку аналітиків, сьогодні Кофі Анан має чимало шансів залишитися на посту.

У Берлінській філармонії двоє знаменитих німецьких музикантів дали благочинний концерт на користь жертв землетрусу в Індії. Піаніст, диригент і директор державної опери Даніель Баренбойм та диригент Зубін Мета разом з державним оркестром заробили 165 тисяч марок і мають намір передати ці гроші міжнародній організації «Лікарі без кордонів». Крім медичної допомоги ця організація планує ще й відновити в районах землетрусу водопроводи. Для одного з берлінських музикантів проблеми Індії особливо близькі – Зубін Мета народився в цій країні.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com