Міжнародні новини від 11 каналу. 10 квітня.

У Санкт-Петербурзі розпочалася зустріч Канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера та Президента Росії Володимира Путіна. Головними темами переговорів Путіна і Шрьодера є російські борги перед Німеччиною та ситуація зі свободою слова в Росії.

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС та Македонії підписали угоду про партнерство. Таким чином Македонія стала першою з балканських країн, яка має подібний договір.

Сьогодні вперше за три останні роки розпочалося перевезення ядерних відходів з Німеччини до Франції. Транспортування було припинене у 1997 році, коли на поверхні вагонів зафіксували підвищений рівень радіації.

У Сингапурі успішно завершилась операція, що тривала понад вісімдесят годин. Хірургам вдалося роз’єднати двох сіамських близнят, які зрослися головами.

Голандські фермери перешкодили властям розпочати масовий забій худоби. Всього було заплановано знищити близько 50-ти тисяч тварин на двох сотнях ферм.

Керівництво Китаю має намір розпочати судову справу проти екіпажу американського розвідувального літака. Всі зусилля дипломатів із США, направлені на звільнення співвітчизників, поки що не дають результатів.

Президент США Джордж Буш запропонував Конгресу свій перший проект бюджету на 2002 рік. Він передбачає обмеження видатків на екологічні програми.

Британський суд уперше розглянув справу про усиновлення дітей через комп’ютерну мережу «Інтернет». Подружжя Кірлшоу заплатило за двох дівчаток-близнят з американського штату Міссурі близько 13 тисяч доларів.

У Санкт-Петербурзі розпочалася зустріч Канцлера Німеччини Герхарда Шрьодера та Президента Росії Володимира Путіна. Учора обидва лідери відвідали Піскарьовське меморіальне кладовище, а потім взяли участь у відкритті німецько-російського громадського форуму “Петербурзький діалог”. Головними темами переговорів Путіна і Шрьодера є російські борги перед Німеччиною та ситуація зі свободою слова в Росії. Тим часом міністри внутрішніх справ двох країн Отто Шилі та Борис Гризлов обговорили в Петербурзі спільні заходи з боротьби з транснаціональною та організованою злочинністю. Соціологічні дослідження засвідчують, що негативне ставлення багатьох європейців до росіян пояснюється серед іншого наявністю в Європі такого явища, як російська мафія. За словами Гризлова, майже половина німців ставляться до росіян з недовірою і навіть вороже.

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС та Македонії підписали угоду про партнерство. Таким чином Македонія стала першою з балканських країн, яка має подібний договір. Цей документ дозволить Скопє розраховувати на економічну допомогу та пільги в зовнішній торгівлі. Крім президента Бориса Трайковскі на церемонію підписання були запрошені лідери всіх політичних партій Македонії. До урядової делегації входили не лише македонці, але й албанці. У перспективі підписана угода має сприяти інтеграції Македонії в Європейський союз.

Сьогодні вперше за три останні роки розпочалося перевезення ядерних відходів з Німеччини до Франції. Транспортування було припинене у 1997 році, коли на поверхні вагонів зафіксували підвищений рівень радіації. Зараз відпрацьовані ядерні стержні з трьох німецьких електростанцій везуть для переробки на французький комбінат «Лааг». Власті приготувалися до нових протестів членів екологічних організацій. Перший етап перевезення пройшов без інцидентів – зелені обмежилися мирною демонстрацією. Контейнери з відходами доставили вантажівками на залізничну станцію. Коли їх стали перевантажувати на поїзд, активісти «Грін піс» прикували себе до одного з вагонів. Поліція заарештувала кількох маніфестантів.

У Сингапурі успішно завершилась операція, що тривала понад вісімдесят годин. Хірургам вдалося роз’єднати двох сіамських близнят, які зрослися головами. Одну з дівчаток вже вивезли з операційної палати. Її сестричці роблять пластичну операцію.

Голандські фермери перешкодили властям розпочати масовий забій худоби. Всього було заплановано знищити близько 50-ти тисяч тварин на двох сотнях ферм, розміщених навколо виявленого осередка ящура. Підїзди до своїх господарств фермери заблокували тракторами. Поліція пустила в хід водомети. Багатьох демонстрантів заарештували.

Керівництво Китаю має намір розпочати судову справу проти екіпажу американського розвідувального літака. Всі зусилля дипломатів із США, направлені на звільнення співвітчизників, поки що не дають результатів. Військовий аташе посольства Сполучених Штатів повідомляє, що інтерновані на китайському острові Хайнань американці – 21 чоловік і 3 жінки – почувають себе нормально.

Президент США Джордж Буш запропонував Конгресу свій перший проект бюджету на 2002 рік. Він передбачає обмеження видатків на екологічні програми. Президент збирається скоротити фінансування заходів, направлених на охорону чистоти повітря та згорнути започатковані його батьком роботи задля збереження лісів.

Британський суд уперше розглянув справу про усиновлення дітей через комп’ютерну мережу «Інтернет». Подружжя Кірлшоу заплатило за двох дівчаток-близнят з американського штату Міссурі близько 13 тисяч доларів. Однак британці не повідомили про це властям своєї країни, і до того ж справжні батьки раптом передумали. Суд вирішив позбавити Кірлшоу батьківських прав і повернути дівчаток на батьківщину.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com