Міжнародні новини від 11 каналу. 13 квітня.

На Філіппінах звільнено останнього іноземного заручника. Американець Джеффрі Шилінг майже вісім місяців знаходився на острові Холо в руках бойовиків ісламського угруповання «Абу-Сайяф».

На вулицях американського міста Цинцинаті у штаті Огайо п’ятий день поспіль тривають масові безпорядки. Заворушення розпочалися після того, як місцевий поліцейський застрелив під час арешту неозброєного чорношкірого юнака.

Держсекретар США Колін Пауел відвідав столицю Македонії. Він зустрівся з керівництвом країни і представниками албанської общини.

Незважаючи на напружену ситуацію на Близькому Сході, тисячі християн прибули до Єрусалима на святкування Великодня.
Папа Римський Іоанн Павло Другий розпочав Пасхальні урочистості. В ці святкові дні до італійської столиці прибудуть десятки тисяч католиків.

Екіпаж американського розвідувального літака, утримуваний в Китаї 12 днів, прибув на військову базу на Гаваях. Головнокомандувач Тихоокеанського флоту США привітав льотчиків патріотичною промовою.

У Південно-Східній Азії зустрічають Новий рік. Протягом кількох днів тут проводиться Свято води. Нею обмивають і людей, і скульптури Будди, щоб вони ввійшли в новий рік очищеними.

В Австрії в одному з альпійських тунелів сталася чергова масова автомобільна аварія. Цього разу загинуло двоє людей.

Голова Китайської Народної Республіки Цзянь Цземінь перебуває з візитом на Кубі. Китайський лідер похвалив Острів Свободи за збереження свого суверенітету і національної незалежності.

Через 4 тижні в Італії відбудуться парламентські вибори. Головні учасники передвиборної гонки – лівоцентристська коаліція “Маслинове дерево”, очолювана мером Рима Франческо Рутеллі та блок правих сил, лідером якого є медіа-магнат Сільвіо Берлусконі.

На Філіппінах звільнено останнього іноземного заручника. Американець Джеффрі Шилінг майже вісім місяців знаходився на острові Холо в руках бойовиків ісламського угруповання «Абу-Сайяф». Учора після десятиденної антитерористичної операції його звільнили філіппінські військові. Зараз у полоні у екстремістів залишився тільки філіппінський інструктор з підводного плавання. Він був викрадений рік тому з групою іноземних туристів.

На вулицях американського міста Цинцинаті у штаті Огайо п’ятий день поспіль тривають масові безпорядки. Справжні бунти сталися у понеділок і вівторок – особливо в районах, де мешкають афроамериканці. Заворушення розпочалися після того, як місцевий поліцейський застрелив під час арешту неозброєного чорношкірого юнака. Мер міста запровадив надзвичайний стан і комендантську годину. За 6 останніх років поліцейські вбили 15 чорношкірих жителів Цинцинаті.

Держсекретар США Колін Пауел відвідав столицю Македонії. Він зустрівся з керівництвом країни і представниками албанської общини. Пауел схвалив активний діалог між слов’янською більшістю Македонії та етнічними албанцями, який розпочався після збройного конфлікту.

Незважаючи на напружену ситуацію на Близькому Сході, тисячі християн прибули до Єрусалима на святкування Великодня. Щоправда, через загрозу терактів цього разу прочан значно менше, ніж завжди. Кількість заброньованих номерів у готелях скоротилася удвічі. Сьогодні, у страсну п’ятницю, процесія грецького духовенства, монахів і мирян першою пройшла хресною дорогою Ісуса Христа на Голгофу.

Папа Римський Іоанн Павло Другий розпочав Пасхальні урочистості. Учора під час Служби Божої він обмив і поцілував ноги 12-ти єпископам. Ця церемонія проводиться в пам’ять про Тайну вечерю Ісуса Христа з Апостолами. Сьогодні вперше за весь час свого перебування в сані Римського архієрея 80-річний Папа за порадою лікарів не очолить церковну процесію. Він приєднається до символічного несення хреста лише на останньому етапі шляху. В ці святкові дні до італійської столиці прибудуть десятки тисяч католиків.

Екіпаж американського розвідувального літака, утримуваний в Китаї 12 днів, прибув на військову базу на Гаваях. Головнокомандувач Тихоокеанського флоту США привітав льотчиків патріотичною промовою. Пілота Шона Осборна, котрий зумів посадити ушкоджену машину, зустрічали як героя. Сьогодні і завтра 24 члени екіпажу літака будуть детально інформувати командування про те, як сталася повітряна аварія і що відбувалося після неї. Лише потім США продовжать переговори з Китаєм про повернення літака, а льотчики відсвяткують Великдень зі своїми родинами.
Президент Сполучених Штатів Джордж Буш знову заявив, що політ американської повітряної машини цілком відповідав усім міжнародним нормам, і США не візьмуть на себе відповідальності за катастрофу.

У Південно-Східній Азії зустрічають Новий рік. Протягом кількох днів тут проводиться Свято води. Нею обмивають і людей, і скульптури Будди, щоб вони ввійшли в новий рік очищеними. У Таїланді суспільне життя завмирає на цілий тиждень. Для мешканців цієї країни обливання водою – не лише релігійна та національна традиція, але й приємна процедура, бо квітень у цьому регіоні – найгарячіший місяць року.

В Австрії в одному з альпійських тунелів сталася чергова масова автомобільна аварія. Цього разу загинуло двоє людей. На щастя, вдалося уникнути пожежі, інакше жертв було б значно більше. Навесні 1999 року в тунелях сталося дві пожежі. У травні під час одної з них загинуло 12 людей. Через декілька тижнів унаслідок аварії вогонь спалахнув у тунелі Монблан. Згоріло 39 осіб.

Голова Китайської Народної Республіки Цзянь Цземінь перебуває з візитом на Кубі. Китайський лідер похвалив Острів Свободи за збереження свого суверенітету і національної незалежності. Цзянь Цземінь заявив кубинському керівнику Фіделю Кастро, що Пекін надає величезного значення дружнім відносинам з народом Куби, який зміг протистояти іноземній загрозі. Очікується, що в ході візиту буде підписано ряд угод про дружбу й економічне партнерство.

Через 4 тижні в Італії відбудуться парламентські вибори. Головні учасники передвиборної гонки – лівоцентристська коаліція “Маслинове дерево”, очолювана мером Рима Франческо Рутеллі та блок правих сил, лідером якого є медіа-магнат Сільвіо Берлусконі. Портрети з його зображенням вже декілька тижнів висять по всій Італії. Берлусконі належать декілька головних приватних телеканалів країни, тому він має потужний вплив на електорат. Аналітики вважають, що лівоцентристам буде надзвичайно важко боротися з медіа-магнатом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com