Міжнародні новини від 11 каналу. 18 квітня.

Зовнішньополітичне відомство США назвало останні дії Ізраїлю в ході близькосхідного конфлікту надмірними й непропорційними. Під тиском з боку Вашингтона прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон прийняв рішення про виведення армії з палестинської території.

У Пекіні розпочалися переговори між Китаєм та США. Їх головною темою є повітряний інцидент над Південно-Китайським морем. Американська делегація вимагає повернення літака-розвідника.

У Німеччині запроваджено спеціальну програму допомоги членам правоекстремістських угруповань, які бажають покінчити зі своїм минулим. Тим, хто зможе переконливо довести серйозність свого наміру припинити діяльність у правоекстремістських колах, буде надано допомогу – передусім у вирішенні побутових питань, проблем працевлаштування і навчання.

У Москві керівники видавництва “Сім днів” закрили газету “Сегодня” та повністю змінили колектив журналу “Итоги”. Обидва видання належали до холдингу “Медіа-Мост”.

У Бельгії відбувається суд над двома католицькими черницями з Руанди. За версією звинувачення, у 1994 році вони допомогли повстанцям убити близько шести тисяч осіб з племені тутсі.

Завершується турне голови Китайської Народної Республіки Цзянь Цземіня країнами Латинської Америки. Зараз він перебуває у Каракасі.

У торговому центрі пакистанського міста Карача вибухнула бомба. При цьому загинула одна людина. Ще один вибух стався в іншій частині міста, однак там ніхто не постраждав.

У районах повеней на півночі Франції ситуація знову стала критичною. Нові зливи викликали подальший підйом рівня води.

Зовнішньополітичне відомство США назвало останні дії Ізраїлю в ході близькосхідного конфлікту надмірними й непропорційними. За словами речника держдепартаменту, ізраїльтяни повинні повністю вивести свої війська з території палестинської автономії і дотримуватися досягнутих раніше домовленостей. Ізраїльтяни окупували північ сектора Газа після того, як палестинці обстріляли ізраїльське місто Шдерот. Керівник автономії Ясир Арафат назвав це безсоромним порушенням мирного договору, ухваленого в Осло. Під тиском з боку Вашингтона прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон прийняв рішення про виведення армії з палестинської території.
Через кілька годин після відступу ізраїльських військ араби обстріляли з мінометів єврейські поселення у секторі Газа, а також на Західному березі ріки Йордан.

У Пекіні розпочалися переговори між Китаєм та США. Їх головною темою є повітряний інцидент над Південно-Китайським морем. Американська делегація вимагає повернення літака-розвідника, який після зіткнення з китайським винищувачем був змушений здійснити посадку на території КНР. Китайська сторона, навпаки, наполягає на його подальшому затриманні. Крім того, Пекін вимагає припинення польотів американських розвідувальних літаків уздовж китайського узбережжя.

У Німеччині запроваджено спеціальну програму допомоги членам правоекстремістських угруповань, які бажають покінчити зі своїм минулим. Координувати її доручено Федеральному відомству з захисту конституції. Тим, хто зможе переконливо довести серйозність свого наміру припинити діяльність у правоекстремістських колах, буде надано допомогу – передусім у вирішенні побутових питань, проблем працевлаштування і навчання. У Федеральному відомстві з захисту конституції почала діяти “гаряча” телефонна лінія. Співробітники відомства зможуть консультувати тих, хто боїться помсти за вихід з неонацистських угруповань. В окремих випадках, якщо йтиметься про ватажків екстремістів, може бути дозволено навіть зміну імені. На сьогоднішній день членами ультраправих організацій є близько 50-ти тисяч німців.

У Москві керівники видавництва «Сім днів» закрили газету “Сегодня” та повністю змінили колектив журналу “Итоги”. Обидва видання належали до холдингу “Медіа-Мост”. Керівником журналу тепер буде Кирило Дибський, якого перед тим призначили на посаду виконуючого обовязки головного редактора газети “Сегодня”. Сьогодні о 14 годині за московським часом у центральному офісі агентства “Інтерфакс” відбулося представлення нового керівництва журналу. О 16:30 у тому ж приміщенні провели прес-конференцію колишні головні редактори газети “Сегодня” і журналу “Итоги” – Михайло Бергер і Сергій Пархоменко.

У Бельгії відбувається суд над двома католицькими черницями з Руанди. Обидві монахині – Консолата Мукаганго, у чернецтві сестра Гертруда, і Джуліенн Мукабутера, вона ж сестра Джуліенн Кізіто – належать до племені хуту. За версією звинувачення, у 1994 році вони допомогли повстанцям убити близько шести тисяч осіб з племені тутсі. Крім черниць, на лаві підсудних опинилися університетський професор Альфонс Хіганіро, котрого звинувачують у підбурюванні до масових убивств, і колишній міністр уряду Руанди Ювенал Хабьяримана.

Завершується турне голови Китайської Народної Республіки Цзянь Цземіня країнами Латинської Америки. Зараз він перебуває у Каракасі. Китайський лідер і Президент Венесуели Уго Чавес підписали декілька угод про економічне партнерство. Зокрема, планується співпраця у галузях сільського господарства та енергетики. За рахунок зближення з Китаєм керівництво Венесуели хоче зменшити економічну залежність від Сполучених Штатів.

У торговому центрі пакистанського міста Карача вибухнула бомба. При цьому загинула одна людина. Ще один вибух стався в іншій частині міста, однак там ніхто не постраждав. Поліція вважає, що вибухи повязані зі страйком, організованим двома регіональними політичними угрупованнями. Страйк був влаштований у знак протесту проти нездатності уряду вирішити проблему хронічних перебоїв з подачею води. Напередодні в Карачі групи молодих людей підпалювали автобуси і машини. Було арештовано біля двохсот чоловік.

У районах повеней на півночі Франції ситуація знову стала критичною. Нові зливи викликали подальший підйом рівня води. Особливо постраждали прибережні департаменти. Власті запровадили там надзвичайний стан. Зі своїх будинків у містах, розташованих уздовж ріки Сомм, евакуйовано більше тисячі людей.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com