Міжнародні новини від 11 каналу. 23 квітня.

В ізраїльському місті Кфар-Саба неподалік від Тель-Авіва стався черговий теракт. У годину пік на автобусній зупинці терорист змішався з групою людей і підірвав заховану під одягом бомбу.

У Чорногорії відбулися парламентські вибори. За попередніми підрахунками, з невеликим відривом лідирує правляча коаліція на чолі з президентом Міло Джукановичем. Вона набрала 44% голосів, а опозиція – 38%.

У канадському місті Квебеку завершився самміт керівників тридцяти чотирьох країн американського континенту. Більшість учасників зустрічі схвалили план створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі.

Один з найфешенебельніших готелів Стамбула – «Свісотель” – сьогодні вночі захопила група озброєних людей. Після переговорів з міністром внутрішніх справ нападники відпустили заручників і здалися. Вони заявили, що своєю акцією хотіли привернути увагу світової громадськості до страждань чеченського народу.

600 нелегальних імігрантів, здебільшого курдів, прибули морем в італійський порт Галіполі. За неперевіреними даними, кожен з них заплатив за доставку з Туреччини біля двох тисяч доларів.

Прокуратура Франкфурта-на-Майні припинила слідство у справі міністра закордонних справ Німеччини Йошки Фішера. Досі його підозрювали у фальшифих свідченнях на судовому процесі у справі терориста Ганса Йоахіма Кляйна, який брав участь у нападі на віденську штаб-квартиру ОПЕК.

Двоє астронавтів з корабля “Ендевер”, які прибули на Міжнародну космічну станцію, завершили перший вихід у відкритий космос. До закінчення місії канадському і американському астронавту доведеться ще двічі виходити за межі МКС.

У В’єтнамі змінився керівник правлячої комуністичної партії. На місце непопулярного консерватора Лі Ха Ф’ю, який зміг протриматися у високому кріслі тільки 3 роки, прийшов реформатор Ном Дюк Майн.

В ізраїльському місті Кфар-Саба неподалік від Тель-Авіва стався черговий теракт. У годину пік на автобусній зупинці терорист змішався з групою людей і підірвав заховану під одягом бомбу. Крім камікадзе, загинула ще одна людина і понад 40 чоловік отримали поранення. Радикальні арабські угруповання “Хамас” та “Ісламський джихад” заявили про свою підтримку теракту.

У Чорногорії відбулися парламентські вибори. За попередніми підрахунками, з невеликим відривом лідирує правляча коаліція на чолі з президентом Міло Джукановичем. Вона набрала 44% голосів, а опозиція – 38%. У випадку перемоги Джуканович має намір ініціювати проведення референдуму про незалежність республіки. Напередодні виборів радник президента Міодраг Вукович заявив, що розпад Союзної Республіки Югославії та незалежність Чорногорії, – фактично, справа вирішена. Думки жителів Чорногорії щодо ідеї самостійності різко розділилися. Лідер опозиції Предраг Булатович вважає, що референдум не відбудеться. Президент Югославії Воїслав Коштуніца застеріг Чорногорію від спроб виходу зі складу союзної держави, бо вони можуть призвести до ще одного кривавого конфлікту на Балканах.

У канадському місті Квебеку завершився самміт керівників тридцяти чотирьох країн американського континенту. Більшість учасників зустрічі схвалили план створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі. Однак лідери кількох держав, насамперед Бразилії, піддали сумніву корисність створення такої зони. Вони вважають, що лібералізація національних економік приведе до напливу товарів зі США, а це спричинить ріст безробіття. Самміт у Квебеку супроводжувався масовими демонстраціями противників глобалізації економіки.

Один з найфешенебельніших готелів Стамбула – «Свісотель” – сьогодні вночі захопила група озброєних людей. Тринадцять чоловік увірвалися до фойє, стріляючи в повітря. Вони взяли в заручники близько шістдесяти працівників і мешканців готелю, серед яких були американці, японці і швейцарці. Терористи вибачилися перед турецькою владою і пообіцяли, що нікому з заручників не буде заподіяно шкоди. Після переговорів з міністром внутрішніх справ нападники відпустили заручників і здалися. Вони заявили, що своєю акцією хотіли привернути увагу світової громадськості до страждань чеченського народу. Тим часом представник невизнаного президента Чечні Аслана Масхадова заявив, що чеченський уряд не має ніякого відношення до того, що сталося в Стамбулі. До складу збройної групи входив чеченець Мухаммед Токчан, громадянин Туреччини. У 1996 році він захопив у Чорному морі турецький пором “Аврасія” і протягом кількох днів утримував у заручниках більше двохсот осіб.

600 нелегальних імігрантів, здебільшого курдів, прибули морем в італійський порт Галіполі. За неперевіреними даними, кожен з них заплатив за доставку з Туреччини біля двох тисяч доларів. Імігрантів, серед яких близько 200 дітей, відправили до спеціальних прийомних центрів. Команда корабля або втекла, або розчинилася серед пасажирів. Наплив іноземців став серйозною проблемою для італійських властей.

Прокуратура Франкфурта-на-Майні припинила слідство у справі міністра закордонних справ Німеччини Йошки Фішера. Досі його підозрювали у фальшифих свідченнях на судовому процесі у справі терориста Ганса Йоахіма Кляйна, який брав участь у нападі на віденську штаб-квартиру ОПЕК. Фішер, котрий зараз є членом партії зелених, у 70-ті роки належав до ультралівої організації і був приятелем Кляйна. На суді він не визнав того факту, що в 70-ті роки ділив квартиру з однією терористкою. Тим часом у її автобіографії стверджується протилежне. Однак версію Фішера підтвердило багато свідків.

Двоє астронавтів з корабля “Ендевер”, які прибули на Міжнародну космічну станцію, завершили перший вихід у відкритий космос. За сім годин вони склали і встановили 17-метрову руку-робот, за допомогою якої буде продовжуватися подальший монтаж станції. До закінчення місії канадському і американському астронавту доведеться ще двічі виходити за межі МКС. Її будівництво завершиться через 5 років.

У В’єтнамі змінився керівник правлячої комуністичної партії. На місце непопулярного консерватора Лі Ха Ф’ю, який зміг протриматися у високому кріслі тільки 3 роки, прийшов реформатор Ном Дюк Майн. 60-річний Генеральний секретар в’єтнамських комуністів планує розпочати в країні великі зміни. Уперше до влади у В’єтнамі прийшов представник етнічної меншини тай.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com