Міжнародні новини від 11 каналу. 24 квітня.

Для відєднання Чорногорії від Югославії коаліція Президента республіки Міло Джукановича мусить мати підтримку двох третин населення. Парламентські вибори показали, що позиції самостійників занадто слабкі.

У столиці Баварії почався суд у справі колишнього нациста Антона Маллота. Він звинувачується у вбивстві трьох євреїв та в замаху на вбивство ще одного в’язня.

У Японії лідером правлячої ліберально-демократичної партії став 59-річний Юнічіро Коідзумі. Очікується, що в четвер парламент затвердить його на посту премєр-міністра країни.

У передмісті Тель-Авіва вчинено другий за останні два дні теракт. Вибухнув автомобіль, припаркований біля ринку. Поранені четверо перехожих.

Екіпаж Міжнародної космічної станції зустрів гостей – астронавтів з корабля «Ендевер». Це сталося лише через 2 дні після того, як «Шаттл» зістикувався зі станцією.

Під акомпанемент уже традиційних протестів природоохоронних організацій відбувається перше за останні три роки перевезення ядерних відходів з Німеччини до Великобританії.

До сторіччя від моменту створення швейцарського обєднання виробників шоколаду були виготовлені особливі поштові марки. Вони не лише мають вигляд шоколаду, але й пахнуть, як шоколад.

Учора в багатьох країнах відзначали День книги. Це свято було засноване ЮНЕСКО шість років тому.

Головнокомандувач Тихоокеанського флоту США повідомив, що екіпаж субмарини «Грінвіл», з вини якого нещодавно потонув японський траулер, не буде притягнений до кримінальної відповідальності. Командиру човна оголошено догану.

Для відєднання Чорногорії від Югославії коаліція Президента республіки Міло Джукановича мусить мати підтримку двох третин населення. Парламентські вибори показали, що позиції самостійників занадто слабкі.
Тим часом уряд Німеччини схвалив мирний і безконфліктний характер виборів у Чорногорії. Міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер відзначив, що тепер Бєлград і Подгоріца повинні «негайно розпочати серйозні переговори про спільне майбутнє». Уповноважений ЄС з пакту стабільності у Південно-Східній Європі Бодо Хомбах заявив, що Євросоюз не радить чорногорцям в односторонньому порядку проголошувати незалежність. Хомбах закликав Подгоріцу провести переговори з Бєлградом про зміну конституції югославської федерації.
Президент Югославії Воїслав Коштуніца назвав вибори в Чорногорії ознакою кращого майбутнього. Він вважає, що ідея спільного життя сербів і чорногорців укріпилася і тимчасові політичні труднощі будуть подолані.

У столиці Баварії почався суд у справі колишнього нациста Антона Маллота. У роки війни підсудний був наглядачем у гестапівській в’язниці у місті Терезієнштадт. Він звинувачується у вбивстві трьох євреїв та в замаху на вбивство ще одного в’язня. Маллоту вже 89 років, і він хворий на рак.

У Японії лідером правлячої ліберально-демократичної партії став 59-річний Юнічіро Коідзумі. Очікується, що в четвер парламент затвердить його на посту премєр-міністра країни. Досі Коідзумі був міністром охорони здоровя і соціального забезпечення. На внутрішньопартійних виборах він упевнено переміг двох суперників, у тому числі колишнього премєра Рютаро Хасімото. Коідзумі має імідж радикала-реформатора. Він заявив, що для досягнення стабільності й оздоровлення економіки готовий вдатися до непопулярних заходів і тимчасово погодитись на вищий рівень безробіття. Коідзумі обіцяє ліквідувати величезний борговий тягар Японії і звернути основну увагу на перебудову корпоративної системи. Майбутній премєр-міністр планує залучати до роботи в уряді більше молодих політиків, жінок та висококваліфікованих спеціалістів з приватного бізнесу. Проте насамперед Коідзумі доведеться перемогти консерваторів у власній партії та провести її реформу.

У передмісті Тель-Авіва вчинено другий за останні два дні теракт. Вибухнув автомобіль, припаркований біля ринку. Поранені четверо перехожих. Відповідальність за цю акцію взяло на себе радикальне ісламське угруповання, яке відкололося від організації «Фатх». Ще один інцидент стався в Секторі Газа. Ізраїльські солдати відкрили вогонь по похоронній процесії палестинців, яка наблизилася до єврейського поселення. Загинув 12-річний підліток.

Екіпаж Міжнародної космічної станції зустрів гостей – астронавтів з корабля «Ендевер». Це сталося лише через 2 дні після того, як шатл зістикувався зі станцією. Учора двоє прибульців протягом семи годин складали і закріплювали на корпусі МКС руку-робот, за допомогою якої продовжиться монтаж станції. Другий етап місії «Ендевера» буде присвячений стикуванню з МКС вантажного модуля, в якому знаходиться апаратура для науково-дослідної лабораторії, продукти харчування і одяг. Після розвантаження модуля у ньому повезуть на Землю сміття зі станції. «Ендевер» повернеться не пізніше 30-го квітня. Наступний візит на МКС здійснить російський космічний корабель.

Під акомпанемент уже традиційних протестів природоохоронних організацій відбувається перше за останні три роки перевезення ядерних відходів з Німеччини до Великобританії. Близько 60-ти демонстрантів були винесені з дороги на руках і заарештовані. 5-кілометровий відрізок шляху від АЕС до залізничної станції охороняли 2 тисячі поліцейських.

До сторіччя від моменту створення швейцарського обєднання виробників шоколаду були виготовлені особливі поштові марки. Вони не лише мають вигляд шоколаду, але й пахнуть, як шоколад. Варто лише потерти поверхню марки, і в повітрі поширюється знайомий аромат.

Учора в багатьох країнах відзначали День книги. Це свято було засноване ЮНЕСКО шість років тому. З цієї нагоди на залізничному вокзалі німецького міста Франкфурта-на-Майні можна було зустріти багатьох літературних героїв. Таким способом залізниця і Читацький фонд розпочали кампанію підтримки друкованого слова у ФРН.

Головнокомандувач Тихоокеанського флоту США повідомив, що екіпаж субмарини «Грінвіл», з вини якого нещодавно потонув японський траулер, не буде притягнений до кримінальної відповідальності. Командиру човна оголошено догану. Його також позбавлять місячної заробітної платні і в жовтні достроково відправлять у запас. За висновком слідчої комісії, командир допустив неуважність, не оглянувши як слід поверхні моря перед підйомом субмарини. Внаслідок цієї неуважності загинуло 9 японців.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com