Міжнародні новини від 11 каналу. 26 квітня.

Учора в Україні, Росії і Білорусії відзначали 15-ті роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія поклала початок відмові деяких країн від атомної енергії.

Учора в Україні, Росії і Білорусії відзначали 15-ті роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія поклала початок відмові деяких країн від атомної енергії. Вчора, виступаючи в Берліні, міністр екології Німеччини Юрген Тріттін зазначив: “Ми зробили висновки з Чорнобильської аварії і вирішили припинити використання атомної енергії та перейти до нової енергетичної політики.” У нинішньому році Бундестаг повинен законодавчо оформити відмову від атомної енергії. Планується, що остання німецька АЕС припинить роботу у 2020 році.

Учора в місті Гудермесі бойовики підірвали будинок управління боротьби з організованою злочинністю у Чеченській Республіці. Загинуло шестеро міліціонерів. Ще п’ять правоохоронців отримали поранення. Зараз загрози для життя потерпілих немає. Вибухом зруйнована половина двоповерхового цегляного будинку.

Сьогодні парламент Японії затвердив Джунічіро Коідзумі на посту прем’єр-міністра країни. 59-річний політик прийшов на місце непопулярного прем’єра Йосіро Морі. Коідзумі є лідером Ліберально-демократичної партії і очолює трипартійну коаліцію. Своїм найважливішим завданням колишній міністр охорони здроров’я назвав зменшення державного боргу і структурні реформи в економіці. Його попередник Морі заявив про свою відставку на початку квітня. Він став об’єктом сильної критики за економічну кризу в країні та численні внутрішньопартійні скандали.

Учора в секторі Газа, неподалік від ізраїльсько-єгипетського кордону, стався вибух. Загинуло четверо палестинських поліцейських і шестеро отримали поранення. У приміщенні школи в місті Рафіах були закладені три бомби. Поліцейським вдалося розрядити дві з них, однак третя вибухнула. Палестинці вважають, що теракт організували агенти ізраїльської розвідки. У той же час на Західному березі Йордану палестинці в черговий раз обстріляли єврейське передмістя Єрусалиму, а ізраїльтяни відповіли вогнем по арабському селищу Бейт-Джала.

Навіть у такій заможній країні як Німеччина розрив між багатими та бідними в 90-і роки помітно збільшився. Такий висновок міститься у звіті німецького уряду, оприлюдненому вчора. Наприклад, у 1998 році у ФРН було 13 тисяч осіб, річний дохід яких перевищував мільйон марок. З іншого боку, в країні налічується майже 3 мільйони громадян, які живуть на соціальну допомогу, причому третина з них – діти. Помітно відрізняється рівень життя на східних та західних землях країни. Чимало організацій та політиків вимагають більш справедливого розподілу суспільного багатства.

Противники атомної енергії продовжують перешкоджати перевезенню німецьких ядерних відходів до Великобританії. На півночі Франції активісти екологічних організацій зупинили поїзд на 20 хвилин. Однак контейнери з відходами вже привезли до Ла-Маншу і далі вони подорожуватимуть морем.

Уперше в Європі внаслідок штучного запліднення народилося слоненя. Новий мешканець віденського зоологічного саду «Шонбурн» важить 80 кілограмів. 15-річна африканська слониха народила його після майже 2-х років вагітності.

Продовжується повінь в басейні американської ріки Міссісіпі. Вода піднялася на 7 метрів. На околиці міста Девенпорта рятувальні бригади споруджують дамбу з сотень тисяч мішків з піском. Завдяки цьому Девенпорт поки що рятується від повені. У штаті Мінесота збитки обчислюються багатьма мільйонами доларів. Причиною паводку стало запізніле танення снігів і сильні дощі.
Тим часом на півдні Флориди спалахнули лісові пожежі. Припускають, що їх причиною стало необережне поводження з вогнем.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com