Сьогодні парламент Індонезії абсолютною більшістю голосів відправив у відставку Президента країни Абдуррахмана Вахіда. Депутати проігнорували його указ про розпуск парламенту. Верховний суд Індонезії оголосив цей документ незаконним. Спікер законодавчого органу Амієн Раїс заявив, що Вахід повинен відповідати за свої дії не лише перед парламентом, але й перед усім народом Індонезії. Сьогодні ввечері до президентської присяги буде приведена віце-президент країни Мегаваті Сукарно Путрі – дочка колишнього Президента країни Сукарно. На виборах у 1999 році вона була головним суперником Вахіда. Його перемога привела до масових демонстрацій прихильників Сукарно Путрі, які припинилися лише після її призначення на пост віце-президента. Новий Президент очолює Індонезійську демократичну партію боротьби, котра має найбільшу фракцію в парламенті.
Абдуррахмана Вахіда звинувачують у корупції, причетності до ряду фінансових скандалів, а також нездатності знайти вихід з важкої соціально-економічної ситуації, що склалася в Індонезії.
Хворий і майже сліпий Вахід не визнає рішення парламенту про імпічмент. Він оголосив надзвичайний стан, проте армія і поліція відмовилися виконувати його накази і перейшли на бік парламенту.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com