04.09 Боротьба з малярією.

Учені, що розробляють засоби боротьби з малярією, збираються змінити генетичний код комарів. Якщо в них буде усе гаразд, то комахи втратять здатність переносити збудників цього захворювання. Через кілька тижнів дослідники зберуться у Великобританії, щоб обговорити питання про те, що саме їм робити з комарами. У кращому випадку вони знайдуть спосіб зафіксувати зміни генетичного коду так, щоб одне покоління комарів передавало новий код наступному поколінню.
Збудники малярії плазмодії здатні переносити близько 60% видів комарів. У лабораторних умовах уже доведено, що при деякій генетичній доробці, організм комах можна змінити так, щоб збудники цього захворювання в ньому не виживали. Правда, деякі дослідники говорять, що ще ніхто і ніколи не намагався змінити генетичний код цілого виду тварин, так що зайвий оптимізм, на їхню думку, поки недоречний.
Якщо удасться змусити одне покоління комарів передавати цю властивість іншому, можна буде вважати малярію переможеною. Утім, зовсім нешкідливими комарі в будь-якому випадку не стануть. Учені визнаються, що відучити їх пити кров вони не зможуть.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com