04.09 Тонель Кале-Дувр

Французький уряд планує відкрити другий табір для нелегальних іммігрантів, щоб поліпшити ситуацію в переповненому таборі в містечку Сангатт, біля міста Кале. Нова установа, що буде працювати під егідою Червоного Хреста, розташується на території психіатричної лікарні в 30 кілометрах від Дюнкерка. Британський уряд підтвердив інформацію про відкриття другого табору для біженців.
Компанія Eurotunnel, оператор тунелю, що з’єднує французьке місто Кале з британським Дувром, звернулася у французький суд із проханням закрити табір у Сангатті. Цей табір розташований недалеко від термінала євротунеля. В останні тижні стали частими випадки втечі: біженці намагаються перебратися по тунелю на територію Великобританії. У неділю на території тунелю були затримані 100 нелегальних іммігрантів, що намагалися пробратися в Британію. За минулий тиждень це вже третій інцидент. Глава британського МВС Девід Бланкетт заявив французькій владі, що табір у Сангатте ускладнює роботу євротунеля погіршує і без того серйозну ситуацію з нелегальними іммігрантами в самій Британії.
До речі, у таборі в Сангатті проживають близько 700 біженців – по більшій частині афганців і іракських курдів. В минулу середу 44 афганця з табору намагалися пройти по тунелю пішки, ще 80 афганців зупинені на підході до залізничних колій у четвер.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com