Міжнародна комісія боротьби з “відмиванням” злочинних доходів (FATF) на пленарному засіданні 6 вересня прийняла попереднє рішення залишити Росію до січня 2002 року в списку “некооперативних” країн і територій, що не починають цілеспрямованих заходів для запобігання “відмивання” грошей. Разом з тим, FATF не буде застосовувати ніяких санкцій у відношенні Росії.
Як заявив виконавчий секретар FATF (Financial Action Task Force on Money Laundering) Патрик Мулетт, “перш ніж обговорювати питання про виведення з числа “некооперативних” тієї чи іншої країни, у тому числі Росії, ми повинні бачити, що необхідні для цього закони не тільки прийняті, але і реально діють. У випадку якщо до вересня в даному питанні не буде достатньої ясності, виключення Росії з “чорного списку” може бути перенесене на січень-лютий 2002 року”.
Росія була включена в “чорний список” FATF у червні 2000 року. 24 червня 2001 року ця організація прийняла рішення залишити Росію в списку. FATF рекомендує міжнародному співтовариству виявляти “особливу обережність у відносинах з компаніями і фінансовими інститутами з “некооперативних” юрисдикцій”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com