У Німеччині грабіжники затримали інкасаторський автомобіль, що перевозив нову валюту євро і марки ФРН, і украли з нього кілька мільйонів марок. Однак до мішків, у яких лежали новенькі купюри євро, бандити навіть не доторкнулися.
Пограбування зробив 35-літній турок – водій броньованого інкасаторського автомобіля. Разом зі спільником він відігнав машину в лісочок у селища Лих, де перевантажив у його автомобіль Opel Vektra, що чекав на нього, близько 6 000 000 марок ФРН. Охоронця, що знаходився усередині інкасаторського автомобіля разом з коштовним вантажем, злочинці роззброїли і зв’язали. Грабіжники цілком задовольнилися 6 мільйонами марок ФРН і не взяли ні одного упакування нових євро, що через 4 місяці стануть “головними грошима” для 300 мільйонів жителів 12 країн Європи. Поліція ФРН оголосила всенімецький розшук злочинців.
За даними експертів, цей перший напад на вантажівку, що перевозила євро. Нова валюта надійде до обігу в декількох країнах ЄС, у тому числі й у Німеччині, у січні майбутнього року. Однак німці, судячи з опитувань суспільної думки, від переходу на євро далеко не в захваті. Вони зволіли б зберегти як національну валюту – марку. Можливо, ці почуття розділяють і в кримінальних колах.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com