Хроніка американської трагедії (за Нью-Йоркським часом).

Раніше міжнародні інформагентства передавали про 11 “загублених літаків”. Були також повідомлення про падіння літака на будинок резиденції президента Буша в Кемп-Девиді і будинок парламенту США на Капітолійському Пагорбі. А також цілий ряд непідтверджених повідомлень про цивільні літаки, збиті американською військовою авіацією. Інформація уточнюється.
Отже, як це все відбувалося сьогодні в США:

08:55. Літак врізався в один з двох будинків-хмарочосів Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку. Відбувся могутній вибух. Вежа обкутана димом.
09:13. Другий літак врізався в другий будинок Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку, викликавши сильний вибух і пожежу.На борті літака Boeing-767, що влучив в будинок, знаходилися 158 пасажирів.
09:21. Офіційно оголошено, що підрив Всесвітнього торгового центра – теракт. Літаки-убивці викрадені з аеропорту в Бостоні.
09:26. У Нью-Йорку панує паніка, тисячі людей намагаються залишити райони, що прилягають до хмарочосів і основних державних установ. У район терактів у південній частині Манхеттена пробиваються підрозділи поліції, пожежних, карети швидкої допомоги, але через пробки, що виникли на дорогах, дії рятувальників і евакуація жертв катастрофи йде на превелику силу. У місті закриті для руху всі тунелі і мости. Влади оголосили про фактичне закриття повітряного простору країни, віддавши розпорядження негайно приземлитися всім повітряним судам, що знаходяться над територією США.
09:37. Президент США Джордж Буш, що знаходився у Флориді, виступив зі звертанням до нації. Він назвав те, що трапилося “неймовірним терактом”. Буш також відзначив, що злочинці, що організували його, не підуть від правосуддя, “де б вони ні знаходилися”.
09:41. Відповідальність за теракт у Нью-Йорку взяла на себе організація Демократичний фронт звільнення Палестини. Про це повідомило телебачення Абу-Дабі (ОАЕ). Однак кілька хвилин потому голова політбюро ДФОП Халед Тайсир спростував повідомлення про причетність цього радикального угруповання до катастрофічних подій у Нью-Йорку.
09:45. Ще одні літак звалив поруч з Пентагоном у Вашингтоні.
09:54. За указівкою Федеральної авіаційної адміністрації США, усім літакам, що знаходяться в повітрі над територією США, наказано негайно сісти в найближчому аеропорті.
10:00. Мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані ввів у місті режим надзвичайного стану.
10:02. У будинку Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку відбувся третій сильний вибух. Другий хмарочос цілком схований димом.
10:10 . Обрушилася частина будинку Пентагона.
10:17. Персоналу Палацу націй ООН наказано негайно залишити приміщення.
10:29. Звалила друга, північна вежа 110-поверхового Всесвітнього торгового центра. Незадовго перед цим обрушилася велика частина південної вежі. У двох вежах найбільшого будинку Нью-Йорка працювали близько 60 тисяч чоловік і ще до 150 тисяч відвідувачів щодня піднімалися на оглядові площадки веж-близнюків.
10:38. Біля будинку Держдепартаменту США вибухнула машина, начинена вибухівкою.
10:42. Ряд ключових фігур в уряді США в терміновому порядку переведені в “безпечне місце”, розташування якого є державною таємницею. У Вашингтоні оголошена повна евакуація всіх урядових будинків, припинена робота усіх федеральних і урядових відомств і оголошена тривога підвищеної “четвертої категорії”. Тривога “п’ятої категорії” є вищою і прирівняна до стану війни.
10:45. Оголошено про катастрофу пасажирського літака “Боїнг-747” біля Пітсбурга.
10:50. У Східному Єрусалимі араби роздають цукерки на честь “перемоги над США”. Акції солідарності із самогубцями, що зробили теракти в США, пройшли також у містах Палестинської автономії. Демонстранти палили американські прапори і викрикували заклики до знищення Ізраїлю і США.
10:55. Ясер Арафат виразив співчуття Бушу й американському народу в зв’язку із серією терактів у США. “Ми цілком засуджуємо цю дивовижну акцію. Ми цілком шоковані. Це неймовірно, неймовірно, неймовірно”, – сказав лідер ПА кореспонденту Reuters.
10:58. Російський єврейський конгрес направив співчуття президенту Бушу. “Міжнародний тероризм оголосив відкриту і зухвалу війну всьому людству. Російський єврейський конгрес закликає весь цивілізований світ об’єднати зусилля для запобігання подібних нелюдських акцій і дати відсіч світовому тероризму”, – говориться в посланні.
11:01. Компанія American Airlines підтвердила загибель двох своїх літаків у результаті терактів у Нью-Йорку. На їхньому борті знаходилися 156 чоловік, включаючи екіпаж. У першому літаку Boeing-767, що виконував рейс Бостон –Лос-Анджелес, знаходилися 81 пасажир, 9 бортпровідників і двоє пілотів. В другому Boeing-757, що виконували рейс Вашингтон – Лос-Анджелес, були 58 пасажирів, 4 бортпровідника і два пілоти.
Раніше міжнародні інформагентства передавали про 11 “загублених літаків”. Були також повідомлення про падіння літака на будинок резиденції президента Буша в Кемп-Девиді і будинок парламенту США на Капітолійському Пагорбі. А також цілий ряд непідтверджених повідомлень про цивільні літаки, збиті американською військовою авіацією. Інформація уточнюється.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com