11.09 Трагедія в США. Реакція світового суспільства.

Уряди багатьох країн світу провели термінові засідання після того, як стали ясні масштаби зроблених у США терористичних актів. У ряді країн посилено міри безпеки.

Уряди багатьох країн світу провели термінові засідання після того, як стали ясні масштаби зроблених у США терористичних актів. У ряді країн посилено міри безпеки. Президент Франції Жак Ширак виразив повну підтримку американському народу перед особою, як він виразився, дивовижного нападу. Прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер назвав сьогоднішні події жахливими, такими що шокують і призвав демократичні країни об’єднатися в справі знищення масового тероризму. З аналогічним закликом виступив у Брюсселі генеральний секретар НАТО Джоржд Робертсон. Свої співчуття виразили також лідери Росії, України, Китаю і ряду інших країн.
Представник правлячого в Афганістані руху Талібан заявив про непричетність до терактів у США саудівського екстреміста Усами бін Ладена, оскільки, за його словами, у того недостатньо ресурсів для проведення подібної великої операції. Таліби, як думають, надають бін Ладену укриття; США обвинувачують його в проведенні попередніх нападів на американські об’єкти. Талібан також засудив терористичні акти в США. У таборах палестинських біженців на Західному березі Йордану, у Газі й у Лівану звістки про теракти в США деякі зустріли з захватом, вихваляючи Усаму Бін Ладена, що, на їхню думку був організатором нинішньої акції. Але лідер палестинців Ясір Арафат засудив теракти, назвавши їх шокуючими, і виразив співчуття американському народу. Головне палестинське радикальне угруповання “Хамас” заперечує свою причетність до нападів. Але високопоставлений представник іншої палестинської групи “Ісламський Джихад” заявив, що причиною терактів стала американська політика на Близькому Схід.
Уряд Ізраїлю заявило, що готовий надати Вашингтонові всю необхідну допомогу в боротьбі з тероризмом. Ізраїль закрив свій повітряний простір для іноземних літаків.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com