12.09 Рятувальні роботи.

Мер Нью-Йорка Рудольф Джулиани повідомив, що в підвалах під руїнами 110-поверхового будинку Всесвітнього торгового центра знаходяться живі люди. За його словами, співробітники Всесвітнього торгового центра дзвонять по мобільних телефонах своїм родичам і в служби порятунку. Принаймні два чоловіки врятовані з під руїн…

Мер Нью-Йорка Рудольф Джулиани повідомив, що в підвалах під руїнами 110-поверхового будинку Всесвітнього торгового центра знаходяться живі люди. За його словами, співробітники Всесвітнього торгового центра дзвонять по мобільних телефонах своїм родичам і в служби порятунку. Принаймні два чоловіки врятовані з під руїн Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку. Врятовані госпіталізовані. Вони говорять, що під уламками торгового центра ще є живі люди. Мер повідомив також про відсутність у Нью-Йорку грабежів, випадків мародерства, зіткнень чи безладь. З огляду на безпрецедентний масштаб руйнувань, викликаних терактом у міжнародному торговому центрі, на місце трагедії викликані більш 10 тисяч рятувальників із усіх регіонів США. Число жертв теракту обчислюється тисячами, але більш-менш точні дані можуть бути отримані не раніш, ніж через кілька діб. Усі залежить від того, коли рятувальники зможуть розібрати колосальні завали на тім місці, де знаходилися два 110-поверхові і 47-поверховий будинки міжнародного торгового центра.
Американські експерти вважають, що хмарочоси Всесвітнього торгового центра обрушилися через те, що розплавилися у вогні пожеж сталеві опори. Спочатку дві 110-поверхові вежі зі сталі, бетону і скла вистояли, коли в них урізалися і вибухнули два літаки Boeing. Але полум’я, що охопило ряд поверхів, схоже, розплавило сталеві кріплення, що з’єднували бетонні конструкції поверхів з опорними трубами. За словами фахівців, ці будинки були сконструйовані так, щоб витримати навіть катастрофу авіалайнера, але спалені майже 100 тонн авіаційного гасу створили таку температуру, при якій сталь плавиться. А далі досить було лише одному з верхніх поверхів, куди й урізалися літаки, обрушитися, як виник “ефект доміно”. Один із хмарочосів обрушився через годину після того, як у нього урізався авіалайнер. Другий – через півтори години. На думку експертів, терористи могли знати особливості конструкцій веж ВТЦ, зведених на початку 1970-х років, і усе прорахували заздалегідь, оскільки, якби вони направили літаки в нижні частини будинків, то пожежні могли б швидко добратися до полум’я і погасити його.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com