12/09 Розслідування терактів.

Американські влади не виключають, що після терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні можуть піти нові терористичні удари. У США маються дані про те, що виконавцями терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні могли бути представники Усами бен Ладена, але до цього також могли бути причетні й інші аналогічні організації. ФБР одержало дозволу на обшуки будинків і поштампів Флориди в зв’язку з терористичними актами, що відбулися у вівторок.

Американські влади не виключають, що після терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні можуть піти нові терористичні удари. У США маються дані про те, що виконавцями терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні могли бути представники Усами бен Ладена, але до цього також могли бути причетні й інші аналогічні організації. ФБР одержало дозволу на обшуки будинків і поштампів Флориди в зв’язку з терористичними актами, що відбулися у вівторок. В даний час пошуки зосереджені на деяких конкретних людях. В основному це особи зі списку пасажирів, що летіли на захоплених літаках. Фахівці, що ведуть розслідування терактів зараз перевіряють служби безпеки в трьох аеропортах, у яких на борт чотирьох “Боїнгів” піднялися терористи-угонщики. Фахівці не виключають, що в служби безпеки й охорони аеропортів могли бути впроваджені люди бен Ладена для того, щоб забезпечити безперешкодний прохід збройних угонщиків у літаки.
Влади штату Массачусетс оголосили про причетність до терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні п’яти арабів. На автомобільній стоянці в центрі Бостона був виявлений седан “Міцубісі”, у якому знаходилися посібники по керуванню літаками арабською мовою. Двоє з підозрюваних – громадяни Обединенных Арабських Еміратів. Вони є братами і принаймні один з них міг керувати літаком. Ще двоє підозрюваних прилетіли в бостонський аеропорт “Логан” (Logan Airport International) з Портленда (штат Мен), куди вони раніше прибули з Канади. Співробітники слідчих органів знайшли узяту напрокат машину, завдяки одному з жителів Бостона. Напередодні він під час паркування вступив у лайку із сиділи в “Міцубісі” арабами.
Американські спецслужби приступили до “масованого пошуку” по усьому світі, намагаючись визначити, у який із країн угонщики-террористи мали змогу пройти навчання пілотуванню реактивних пасажирських “Боїнгів”. Експерти американських спецслужб прийшли до висновку про те, що серед терористів-угонщиків на борті кожного з викрадених літаків знаходився як мінімум один квалифікований пілот чи “людина, що вміє пілотувати” “Боїнг-767” чи “Боїнг-757”. Навчання пілотуванню таких машин може проходити тільки під спостереженням спеціальних інструкторів і тільки на “високотехнологічних” електронних симуляторах-тренажерах. Спецслужби США в даний час з’ясовують місцезнаходження всіх таких тренажерів по усьому світі, намагаючись установити, де саме могли одержати навички пілотування “Боїнгів” виконавці терактів, зроблених у вівторок у Нью-Йорку і Вашингтоні. Спецслужби не виключають також можливість того, що таке навчання терористи могли пройти й у США, де стандартний курс пілотування “Боингов” у комерційних пілотних школах коштує 50 тис доларів. Всі установи на американській території, що мають спецтренажери, зараз теж проходять ретельну перевірку.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com