13.09 Британія. Запобіжні заходи.

У Великобританії поки зберігаються підвищені міри безпеки, однак підкреслюється, що це – не більш ніж “запобіжні заходи”. Міри підвищеної безпеки торкаються урядових будинків, військових баз і фінансових установ. На вулицях Лондона знаходиться на тисячу поліцейських більше, ніж звичайно. У Великобританії як і раніше заборонені польоти приватних літаків і будь-які польоти над центром Лондона. У результаті мір безпеки немає поки і трансатлантичних польотів.
Всі аеропорти в США закриті, а британські аеропорти не будуть, щонайменше, до середи приймати і відправляти рейси з Європи в США і Канаду. Усім пасажирам, рекомендовано зв’язатися з авіакомпанією чи турагентством, що продали їм квитки. Графік європейських рейсів, швидше за все, буде порушений, і пасажирам варто очікувати серйозних затримок з вильотом. Проблема збільшується тим, що аеропорти не в змозі тримати на землі весь парк літаків. Загальне число стоянок для літаків розраховано на те, що одна третина всього авіапарку світу постійно знаходиться в повітрі. Порушення цього балансу приводить до серйозної перевантаженості аеропортів як авіатехнікою, так і людьми. Лондонські аеропорти Хітроу і Гетвік уже зазнали труднощів, тому що до них продовжують прибувати авіарейси, що повертаються з напівпуті в Північну Америку. Пасажирів, що прибувають у Гетвік, потягами відправляють у курортне місто Брайтон, де їх розміщають у готелях. А для пасажирів, що застрягли в Хітроу, виділені додаткові потяги метро, що будуть курсувати між аеропортом і центром Лондона всю ніч.
Фахівці попереджають, що навіть після поновлення всіх скасованих рейсів, знадобиться кілька днів для того, щоб розв’язати нинішню “авіапробку”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com