Не менш 48 чоловік стали жертвами тайфуну Нарі, що обрушився в понеділок на північну частину Тайваню. Більш 20 чоловік вважаються зниклими без звістки, і щонайменше 100 постраждали в результаті тайфуну, що протягом декількох годин обрушив на регіон чотирьохмісячну норму опадів. Тайфун викликав повені, зсуви і падіння опор ліній електропередач. Особливо сильно постраждала столиця Тайбей і прилеглі села. Як заявив мер міста, повеней такого масштабу місто не знало ніколи. Вулиці Тайбэя залиті потоками бруду, що зійшли з навколишніх пагорбів. Без світла залишилися 800 тисяч будинків. Закрито всі установи і школи, перерване залізничне сполучення.
Мер Тайбея Ма Інцзоу призвав жителів не залишати будинків і не спускатися на перші поверхи. Тим часом президент Тайваню Чень Шуйбянь віддав наказ про відкриття центрів порятунку по всьому острові. В операціях по порятунку людей і розчищенню завалів беруть участь тисячі військовослужбовців.
Два місяці назад інший наймогутніший тайфун, Тораджі, за 10 годин викликав на Тайвані повені і зсуви, у яких загинуло більш 100 чоловік.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com