17 вересня уряд руху Талібан оголосив, що у вівторок Вища мусульманська рада прийме остаточне рішення про долю Усами бін Ладена, і світ завмер у напрузі, оскільки для Афганістану це, по суті, стало останньою можливістю уникнути війни з Америкою. Однак 18 вересня, як повідомило агентство талібів Bakhtar News Agency, що верхівка руху заявила про те, що Афганістан оголошує США джихад (священну війну). У звертанні талібського уряду, розповсюдженого у вівторок по території всієї країни, говориться, що “афганцям необхідно зібратися із силами і гідно зустріти американських загарбників”. “Якщо Америка атакує Афганістан, то священним обов’язком кожного мусульманина стане участь у війні проти цієї агресії”, – підкреслив заступник керівника руху Талібан мулла Мохаммед Хассан Ахунд в інтерв’ю талібскій радіостанції Shariat…

17 вересня уряд руху Талібан оголосив, що у вівторок Вища мусульманська рада прийме остаточне рішення про долю Усами бін Ладена, і світ завмер у напрузі, оскільки для Афганістану це, по суті, стало останньою можливістю уникнути війни з Америкою. Однак 18 вересня, як повідомило агентство талібів Bakhtar News Agency, що верхівка руху заявила про те, що Афганістан оголошує США джихад (священну війну). У звертанні талібського уряду, розповсюдженого у вівторок по території всієї країни, говориться, що “афганцям необхідно зібратися із силами і гідно зустріти американських загарбників”. “Якщо Америка атакує Афганістан, то священним обов’язком кожного мусульманина стане участь у війні проти цієї агресії”, – підкреслив заступник керівника руху Талібан мулла Мохаммед Хассан Ахунд в інтерв’ю талібскій радіостанції Shariat.
Разом з тим ультматум США буде розглядатися найближчим часом в афганській столиці на нараді (шурі) богословів, що терміново прибувають з усього Афганістану. Таліби продовжують наполягати на тому, що Усама бін Ладен непричетний до терактів у Вашингтоні і Нью-Йорку і що американці попросту вирішили скористатися цим шансом і вирішити проблему зі своїм “особистим ворогом”, незважаючи на загибель безневинних людей і порушення всіх норм міжнародного законодавства.
У цей же день лідери руху Талібан звернулися до Організації Ісламська конференція (ОІК) із проханням про допомогу у випадку “збройної агресії США” проти Афганістану. Сьогодні ж Іран виступив з ініціативою про скликання екстреного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Організації Ісламська конференція (ОІК). Президент Ірану Мохаммад Хатамі в посланні до шейха Катару, що займає в даний час посаду голови ОІК, відзначив, що “недавній акт нападу на Пентагон і Всесвітній торговий центр у США використовується деякими силами як привід для загострення відносин між ісламською цивілізацією і Заходом і розпалення антимусульманських і антиісламських настроїв у західному світі”. Іранський президент також вважає, що американська акція відплати може привести до загибелі безневинних людей і нових актів терору, тому для Ірану вона неприйнятна. У цьому зв’язку Хатамі пропонує ісламським державам зіграти активну роль у рішенні проблеми боротьби з міжнародним тероризмом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com