Житель невеликого швейцарського містечка ввірвався в зал засідань місцевого парламенту й убив 14 депутатів. Останній патрон він залишив для себе і загинув на місці. З десяти чоловік, що одержали поранення, вісім знаходяться в критичному стані. Поліція міста Цуг, у центральній частині Швейцарії, говорить, що записка, знайдена на тілі 57-літнього Фрідріха Лібахера (який і счинив стрілянину) написана вкрай заплутано. Лібахер, одягнений поліцейським, ввійшов у зал засідань і почав стріляти з пістолета, а потім і з автомата. До того ж він кинув у зал засідань кілька гранат чи саморобних бомб.
На підставі залишеної записки, грабіжник мав тривалий позов з місцевою транспортною владою через сварку з водієм місцевого автобуса. Транспортники подали на нього скаргу, а Лібахер намагався з ними позивати кілька разів, але – безуспішно. У передсмертній записці він називає місцеву раду збіговиськом бандитів, а транспортну раду міста – мафією. Головним негідником у ній виставлений один з місцевих чиновників Роберт Бісіг. Його Лібахер обвинувачував у прихованні гріхів, зроблених місцевою владою. Бісіг – один з тих, кому удалося врятуватися, і на прес-конференції в Цугу він розповів, що укритися від автоматних черг йому удалося, сховавшись під столом.
Швейцарія зазвичай знаходиться осторонь від голосних убивств, і насильство – явище, до якого в цій країні не звикли. До того ж альпійська республіка давно пишається відкритістю своїх політиків і тим, з якою легкістю місцеві громадяни можуть поспілкуватися зі своїми депутатами. Невідомо, що стане з цією відкритістю після цієї трагедії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com