29.11 Бонн. Конференція по Афганістану.

В урядовій резиденції біля німецького міста Бонна продовжується конференція, на якій представники афганських етнічних груп намагаються вирішити політичне майбутнє країни. Настрій делегатів оптимістичний. Головною спірною темою є присутність в Афганістані міжнародного миротворчого контингенту.

В урядовій резиденції біля німецького міста Бонна продовжується конференція, на якій представники афганських етнічних груп намагаються вирішити політичне майбутнє країни. Настрій делегатів оптимістичний. Головною спірною темою є присутність в Афганістані міжнародного миротворчого контингенту. Три з чотирьох делегацій – від колишнього короля країни Захір Шаха, від пуштунських племен та кіпрської діаспори – сказали “так”, однак у представників Північного альянсу виникли сумніви. За словами голови делегації Юніса Кануні, свої внутрішні проблеми афганці зможуть вирішити самі.
Щодо створення перехідного уряду Афганістану, представники ООН сподіваються на посередницьку роль Європи і, насамперед, Німеччини. Тим часом, делегати від Північного альянсу і посланці Захір-Шаха заявили, що вони домовилися про майбутній розподіл влади.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com