Амброзія заполонила місто

Нежить, набряк дихальних шляхів та висипи на шкірі. З серпня розпочався сезон цвітіння небезпечного бур’яну – амброзії. Кожен третій мешканець нашого регіону має алергію на пилок цієї рослини. Люди вимушені витрачати чималі гроші на медикаменти. Бо якщо цього не робити – наслідки можуть бути страшними. У той самий час амброзія практично заполонила Дніпро: кущі заввишки з людину легко можна побачити навіть у самісенькому центрі міста!

Надія Данилівна мешкає на вулиці Сімферопольській, неподалік пам’ятника Слави. У жінки шість онуків, та з початком цвітіння амброзії прогулянки з дітьми перетворюються на справжнє випробування. Раніше, коли тут був пустир, амброзію місцеві скошували власним коштом – винаймали людей, розповідає жінка. Нещодавно тут звели новобудови. Нові власники території прибирати небезпечний бур’ян не поспішають.

Дійсно, прибирати небезпечні бур’яни – обов’язок балансоутримувачів земельних ділянок. Якщо амброзія росте поблизу будинків, боротися з нею мають ОСББ та житлосервіси. У приватному секторі – його мешканці.

Вже з понеділка спеціалісти департаменту екології розпочнуть перевірки вулиць Дніпра. Якщо власники не прибиратимуть амброзію з прилеглої до їхніх будинків території, на них можуть скласти адмінпротоколи. А ось знищувати бур’ян на вулицях міста – справа комунальників. Посадовці радять телефонувати на гарячу лінію міськради та повідомляти про осередки амброзії телефонами:

732 12 12
095 732 12 12
096 732 12 12
073 732 12 12
ГАРЯЧА ЛІНІЯ ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
А ось на житломасиві Сокіл люди не стали чекати допомоги комунальників чи будь-яких міських служб. І взялися боротися з амброзією самостійно.
Амброзія почала розростатися останніми роками, розповідають місцеві. Активні мешканці Соколу закликали сусідів не залишатися осторонь – і все вийшло! Тепер мешканці готові ділитися досвідом боротьби з амброзією! Кажуть: перше, що треба зробити – надягнути захисні рукавички.

До речі, цьогоріч депутати Дніпра прийняли програму боротьби з карантинними рослинами. У мерії сподіваються, що знайдуть на неї гроші. Програма включає не лише знищення амброзії, а й медичну допомогу алергікам. Найголовніше – дніпровці зможуть безкоштовно пройти тест-аналізатор алергенів Алекс. Одне таке дослідження коштує близько 5,5 тисяч гривень.

Спеціалісти радять: у разі виникнення алергії – одразу звернутися до лікаря, суворо дотримуватися призначень та дієти, аби виключити виникнення перехресної реакції.

Алергія на амброзію проявляється не лише нежиттю. Вона може викликати серйозні захворювання внутрішніх органів та пневмонію. А також призвести до астми. Номери телефону регіонального алергологічного центру ви бачите на екрані.

095 570 71 81
ПРИЙМАЛЬНЯ ПРОФЕСОРА ЄВГЕНІЇ ДИТЯТКОВСЬКОЇ
098 007 38 31
ДИТЯЧА РЕЄСТРАТУРА РЕГІОНАЛЬНОГО АЛЕРГОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com