Виявлення та надання допомоги постраждалим від гендерного насильства

Конференція для педагогів, – так званий Edcamp пройшов сьогодні у Дніпрі. Цього року він присвячений проблемам виявлення й надання якісної допомоги постраждалим від гендерного насильства. Учасниками інформаційного заходу стали більш як двісті вчителів, представників батьківської спільноти та старшокласників. Спікерами виступили фахівці з гендерних питань, юристи, психологи та представники соціальних служб. Одним з партнерів Edcamp-у є благодійний фонд “За дітей”, заснований Марією Пінчук. Конференція пройшла у культурно-діловому центрі “Менора”.

Edcamp у Дніпрі проводять вже четвертий рік поспіль. Цього разу його тематика – гендерно обумовлене насилля. Мета ж – сформувати громаду нетерпиму до проявів насильства як такого. Це співзвучно завданням, які реалізує благодійний фонд “За дітей”, заснований Марією Пінчук. Фонд “За дітей” виступає одним із партнерів заходу.

На Edcamp, окрім представників шкільних адміністрацій, запросили ще й команди від освітніх закладів – вчителів, батьків та старшокласників. Вони слухатимуть лекції та відвідуватимуть майстер-класи юристів, психологів, фахівців, які допомагають жертвам сексуального насильства чи насильства у сім’ї. Мета цього навчання – посилити роль шкіл у реагуванні на такі ганебні випадки, кажуть організатори заходу.

Створити мережу людей, до яких можна звернутися у випадку гендерного насильства. Які можуть надати підтримку, спрямувати постраждалу особу до шелтера чи соцслужби. Це справа не одного року. Але експерти вважають, що позитивні зрушення є.

У благодійному фонді “За дітей” дуже вдячні гендерному клубу “Дніпро” за можливість бути причетними до заходу, який спрямовано на запобігання та протидію гендерно обумовленому насиллю. Й разом сприятимуть вирішенню цієї проблеми.

Проблему насильства у родині – неможна замовчувати. У минулому році поліція Дніпропетровщини зареєструвала більш як 10 тисяч звернень щодо знущань та побоїв, скоєних домашніми тиранами. Реальна ж картина домашнього насильства – значно страшніша.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com