Міжнародні новини від 11 каналу. 4 квітня.

Сьогодні російський телеканал НТВ показує тільки випуски новин. У перервах на екрані з’являються приміщення телекомпанії та порожнє крісло ведучого.

На Близькому Сході сталися нові сутички між ізраїльтянами та палестинцями. Увечері араби обстріляли з гранатометів єврейське поселення у Секторі Газа. Через деякий час ізраїльська армія завдала удару у відповідь.

Президент США Джордж Буш зажадав від властей Китаю повернути американський розвідувальний літак та звільнити військовослужбовців ВМС Сполучених Штатів, котрі перебували на борту повітряної машини. Зі свого боку, Пекін продовжує звинувачувати американців у порушенні повітряного кордону КНР.

Президент Югославії Воїслав Коштуніца знову заявив, що не видасть Міжнародному трибуналу свого попередника Слободана Мілошевича. Тим часом на батьківщині Мілошевичу загрожує смертна кара.

На двох фермах у німецькій федеральній землі Гессен учора виявили симптоми ящура. Забили понад три десятки овець.

Делегації Європейського союзу не вдалося переконати американську адміністрацію дотримуватися умов Кіотської угоди про охорону навколишньогго середовища. Сполучені Штати відмовляються обмежувати викиди в атмосферу вуглекислого газу з енергетичних підприємств.

Сьогодні російський телеканал НТВ показує тільки випуски новин. У перервах на екрані з’являються приміщення телекомпанії та порожнє крісло ведучого. Такі кроки викликані протестом журналістів проти зміни керівництва каналу, яку вони вважають незаконною. Нову раду директорів НТВ призначив один з акціонерів – державна компанія “Газпром – Медіа”. Замість Євгенія Кисельова на посаду генерального директора каналу обрали бізнесмена Бориса Йордана.
Працівники НТВ звинувачують владу та особисто Президента Путіна у спробі прибрати до рук єдиний незалежний телеканал в Росії. Журналісти вирішили не допустити захоплення компанії. Вони розділилися на декілька груп, які чергують у редакції цілодобово.
Тим часом сьогодні стало відомо, що глава холдингу “Медіа-Міст” Володимир Гусинський підписав договір про продаж свого пакету акцій НТВ американському медіа-магнату Теду Тернеру. Якщо операція купівлі-продажу завершиться успішно, то Тернер отримає право самостійно призначати всіх керівників НТВ. Відомо, що американець не має наміру залишати Бориса Йордана на посаді генерального директора каналу.

На Близькому Сході сталися нові сутички між ізраїльтянами та палестинцями. Увечері араби обстріляли з гранатометів єврейське поселення у Секторі Газа. Через деякий час ізраїльська армія завдала удару у відповідь. Близько години бойові вертольоти випускали ракети по поліцейських дільницях та штаб-квартирах палестинських партій. Наліт супроводжувався танковою атакою. В результаті понад 60 арабів дістали поранення.
Тим часом не припиняються дипломатичні зусилля припинити кровопролиття. На сьогодні запланована зустріч представників двох сторін при посередництві держсекретаря США Коліна Пауела. Крім того, член палестинського уряду Набіл Шаат зустрівся в Афінах з уповноваженим ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єром Соланою. Палестинський міністр закликав Євросоюз втрутитися у розв’язання конфлікту.

Президент США Джордж Буш зажадав від властей Китаю повернути американський розвідувальний літак та звільнити військовослужбовців ВМС Сполучених Штатів, котрі перебували на борту повітряної машини. Літак здійснив вимушену посадку на острові Хайнань після зіткнення з китайським винищувачем. На батьківщину поки що не можуть повернутися 24 американці. Буш також звинувачує китайців у тому, що їхній винищувач зачепив крило американського літака. За словами представників Пентагону, китайські військові винесли з крилатої машини найсучасніші розвідувальні прилади. Невідомо, чи встиг екіпаж своєчасно знищити секретну інформацію.
Зі свого боку, Пекін продовжує звинувачувати американців у порушенні повітряного кордону КНР. Китайський лідер Цзянь Цземінь вимагає, щоб Сполучені Штати вибачилися і настоює на проведенні розслідування повітряного інциденту.

Президент Югославії Воїслав Коштуніца знову заявив, що не видасть Міжнародному трибуналу свого попередника Слободана Мілошевича. Коштуніца в черговий раз покритикував трибунал за упереджене ставлення до сербів. За словами президента, діалог з Гаагою може розпочатися лише тоді, коли до відповідальності будуть притягнуті керівники інших колишніх югославських республік.
Тим часом на батьківщині Мілошевичу загрожує смертна кара. Його звинувачують у причетності до вбивств, у зловживанні владою, корупції та в незаконному зберіганні зброї. Крім того, є докази, що екс-президент готував збройне повстання.
Бєлградський суд відхилив прохання Мілошевича замінити попереднє ув’язнення на домашній арешт. Процес почнеться не раніше, ніж через 2 тижні.

На двох фермах у німецькій федеральній землі Гессен учора виявили симптоми ящура. Забили понад три десятки овець. У тварин взяли проби тканин на аналізи, аби переконатися, чи дійсно це був ящур. Навколо обох господарств встановлені карантинні зони.
Разом з тим, підозра на ящур у Північно-Рейнській Вестфалії виявилася помилковою. На одній з ферм забили близько 100 свиней, у яких з’явилися типові для цієї хвороби симптоми.

Делегації Європейського союзу не вдалося переконати американську адміністрацію дотримуватися умов Кіотської угоди про охорону навколишньогго середовища. Сполучені Штати відмовляються обмежувати викиди в атмосферу вуглекислого газу з енергетичних підприємств, обгрунтовуючи своє рішення кризою в енергетиці країни. Евросоюз передав Вашингтону звернення, у якому говориться: “Американці повинні знати: ми розчаровані і занепокоєні їхньою позицією.”
Міністр екології Швеції заявив: “не можна допустити, щоб одна країна звела до нуля весь процес, який має допомогти розв’язати одну з найбільших проблем майбутнього.” Зараз Євросоюз агітує інші країни підписати новий договір, який буде ратифікований без участі США.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com