Міжнародні новини від 11 каналу. 19 квітня.

Незважаючи на жорстку критику міжнародної громадськості, ізраїльські війська повернулися на територію сектора Газа. Це рішення було прийняте після того, палестинці минулої ночі знову обстріляли єврейське поселення.

У Пекіні розпочався другий раунд переговорів між Китаєм і США про інцидент з американським літаком-розвідником. США заявили, що не бачать сенсу в подальших переговорах, якщо Китай не погодиться на «конструктивний підхід».

У Південно-Африканській Республіці налічується майже пять мільйонів хворих на СНІД. Незабаром вони матимуть змогу купувати недорогі медикаменти.

В адміністративному центрі Косово – місті Пріштіні – вибухнув автомобіль, у якому була закладена бомба. Водій загинув, ще пятеро людей отримали поранення. Поки що невідомо, хто стоїть за цим терактом.

За три дні до парламентських виборів у Чорногорії Президент республіки Міло Джуканович знову заявив, що його метою є незалежність від Бєлграда.

До Міжнародної космічної станції стартував шатл “Ендевер”. На його борту – перший представник Західної Європи – італієць Умберто Гідоні.

У Голандії продовжується судовий процес у справі про загибель пятдесяти восьми нелегальних китайських емігрантів. Контрабандистам загрожує 20-річне увязнення.

Лідери німецьких соціал-демократів вибачилися перед співвітчизниками за вимушений союз з комуністами на території НДР після Другої світової війни.

Незважаючи на жорстку критику міжнародної громадськості, ізраїльські війська повернулися на територію сектора Газа. Це рішення було прийняте після того, палестинці минулої ночі знову обстріляли єврейське поселення. Ізраїльські танки та бульдозери зруйнували поліцейські пости в районі міжнародного аеропорту Гази. Сталася збройна сутичка між палестинськими формуваннями та ізраїльськими військовими. Після цього танки й бульдозери повернулися на контрольовану ізраїльтянами територію.

У Пекіні розпочався другий раунд переговорів між Китаєм і США про інцидент з американським літаком-розвідником. Керівник делегації Сполучених Штатів Пітер Варга заявив сьогодні, що Китай погодився обговорити повернення літака. Під час першого раунду вчора ввечері кожна із сторін наполягала на своїй позиції. Тому США заявили, що не бачать сенсу в подальших переговорах, якщо Китай не погодиться на «конструктивний підхід».

У Південно-Африканській Республіці налічується майже пять мільйонів хворих на СНІД. Незабаром вони матимуть змогу купувати недорогі медикаменти. У Преторії закінчився судовий процес, розпочатий у березні цього року за позовом 39 світових фармацевтичних компаній. Вони виступили проти закону, що дозволив імпорт до Південно-Африканської Республіки ліків від СНІДу за демпінговими цінами. За цим законом необхідні медикаменти стали доступними для бідних верств населення. Фармацевтичні концерни втратили мільйонні прибутки, тому звернулися до суду. Однак під тиском масових протестів позивачі були змушені відмовитися від своїх претензій. Південноафриканський уряд збирається створити спеціальну групу, яка спостерігатиме за тим, щоб на ринок не потрапляли медикаменти, виготовлені без необхідної ліцензії. До цієї групи увійдуть і представники фармацевтичних компаній.

В адміністративному центрі Косово – місті Пріштіні – вибухнув автомобіль, у якому була закладена бомба. Водій загинув, ще пятеро людей отримали поранення. За даними Міністерства внутрішніх справ Югославії, за кермом був службовець цього відомства, серб за національністю, який працював у контакті з командуванням KFOR. Вибух стався біля будинку, де розташоване представництво югославського уряду. Всі навколишні мешканці були евакуйовані, і вояки KFOR обшукали територію. Поки що невідомо, хто стоїть за цим терактом.

За три дні до парламентських виборів у Чорногорії Президент республіки Міло Джуканович знову заявив, що його метою є незалежність від Бєлграда. Джукановича, який очолює найсильнішу політичну партію Чорногорії, на мітингу у Подгоріці вітали десятки тисяч прихильників. У випадку перемоги на виборах чорногорський Президент має намір провести референдум про відєднання республіки від Югославії.

До Міжнародної космічної станції стартував шатл “Ендевер”. На його борту – перший представник Західної Європи – італієць Умберто Гідоні. Він і його колеги готувалися до польоту понад рік. “Ендевер” доставить на станцію руку-робот канадського виробництва та італійський вантажний модуль “Рафаелло”. Насамперед астронавтам доведеться закріпити на поверхні МКС механічну руку. Потім Умберто Гідоні пристикує до станції модуль, з якого треба буде перевантажити обладнання для науково-дослідної лабораторії.

У Голандії продовжується судовий процес у справі про загибель пятдесяти восьми нелегальних китайських емігрантів. Їх тіла знайшли у червні минулого року в кузові автомобіля у британському порту Довер. Вентиляційний клапан фургону був закритий, і китайці задихнулися дорогою. Минулого тижня водія автомобіля, голландця за національністю, засудили до 14-ти років позбавлення волі. Тепер на лаві підсудних – група контрабандистів, яка організувала перевезення біженців. До неї входять голландці і турки. Суд спробує зясувати, чи був вентиляційний клапан закритий випадково. Контрабандистам загрожує 20-річне увязнення.

Лідери німецьких соціал-демократів вибачилися перед співвітчизниками за вимушений союз з комуністами на території НДР після Другої світової війни. У1946 році під тиском Радянського Союзу соціал-демократи обєдналися з Комуністичною партією і утворили Соціалістичну єдину партію Німеччини. Цьому передували репресії та брудні політичні ігри.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com