Міжнародні новини від 11 каналу. 13 червня.

Радіостанція філіпінського острова Басіліан приймає повідомлення від ісламського угруповання “Абу Сайаф”. Учора бойовики заявили, що вони відрубали голову одному з своїх заручників – американському туристу. Після того військові знайшли обезголовлені трупи ще двох чоловіків-філіпінців. Цей злочин засудила Президент Філіпін Глорія Арройо.

Президент США Джордж Буш-молодший продовжує свій перший вояж країнами Європи. В Іспанії, звідки розпочався цей тур, він закликав европейців до відкритого і конструктивного діалогу про заплановану Сполученими Штатами систему протиракетної оборони та про Кіотську кліматичну угоду. Після переговорів у Мадриді з Прем’єр-міністром Іспанії Аснаром Буш підкреслив свою жорстку позицію стосовно цих проблем. Він знову розкритикував Кіотську угоду, а договір з Москвою щодо ПРО від 1972 року назвав реліктом минулого. За словами американського президента, цей договір заважає пошуку стратегічних рішень для боротьби з новими загрозами. Тим часом у Європі побоюються, що американські плани викличуть нову гонку озброєнь, зокрема в Китаї. Сьогодні Джордж Буш прибув до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. Сюди з’їхалися представники всіх дев’ятнадцяти країн – членів альянсу. У короткому виступі на початку неформальної конференції Буш говорив про ядерну загрозу з боку комуністичних держав.

Неподалік від Єрусалима в своєму автомобілі був застрелений грецький православний монах. На думку ізраїльських властей, убивство вчинили палестинці. Тим часом у місті Рамаллі та в Секторі Газа близько двох тисяч арабів провели демонстрації протесту проти мирного плану, запропонованого директором Центрального розвідувального управління США Джорджем Тенетом. Власті автономії цей план прийняли, як і уряд Ізраїлю. Протягом двох діб ізраїльтяни повинні вивести свої війська з Сектора Газа і Західного берега Йордану. Палестинська адміністрація, зі свого боку, зобов’язалася заарештувати лідерів екстремістських угруповань.

Через три роки після вибуху посольства США в Кенії суд у Нью-Йорку засудив одного з терористів, вихідця з Саудівської Аравії, до довічного ув’язнення. Під час теракту в Найробі загинули двісті тринадцять осіб. Серед жертв було дванадцять американців. Присяжні вирішили не засуджувати араба до страти, бо в очах одновірців це перетворило б його в мученика. Засуджений є одним з підручних міжнародного терориста Осами Бін Ладена.

Власті Македонії доставляють мешканцям міста Куманово питну воду. Минулого тижня албанські сепаратисти захопили біля цього населеного пункту водний резервуар. Учора більше чотирьохсот бойовиків вторглися до Македонії з Косово. У протилежний бік рухається все більше біженців. Тільки в понеділок югославський кордон перетнули близько п’яти тисяч етнічних албанців. За даними ООН, серед них багато мешканців македонської столиці.

Радіостанція філіпінського острова Басіліан приймає повідомлення від ісламського угруповання “Абу Сайаф”. Учора бойовики заявили, що вони відрубали голову одному з своїх заручників – американському туристу. Після того військові знайшли обезголовлені трупи ще двох чоловіків-філіпінців. Цей злочин засудила Президент Філіпін Глорія Арройо.

На зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу в Люксембурзі йшлося про те, що вже в кінці наступного року до ЄС зможуть вступити Угорщина та Кіпр. Фінансові, торговельні та енергетичні галузі цих країн відповідають усім європейським стандартам.

В Еквадорі сильні зливи викликали зсуви грунту. Загинуло щонайменше тридцять шість осіб. На дорозі за п’ятдесят кілометрів від столиці країни лавина каміння і болота завалили декілька автомобілів. Ріки в цьому районі вийшли з берегів, і це привело до зникнення кількох людей.

Щороку близько семисот тисяч жінок і дітей потрапляютьу рабство в країнах Європейського Союзу. Здебільшого їх примушують займатися проституцією. Більшість цих людей є громадянами країн Східної і Центральної Європи. Лише в Німеччині річний прибуток торгівців “живим товаром” сягає ста двадцяти мільярдів марок. Змінити ситуацію вирішив Європейський парламент. Оскільки в ряді країн ЄС торгівля людьми взагалі не вважається кримінальним злочином, будуть прийняті єдині закони, які передбачатимуть покарання за незаконне позбавлення волі та сексуальну експлуатацію. Розплатою за ці злочини стане шестирічне ув’язнення. Ще жорсткіше діятимуть власті європейських країн у випадках сексуального примусу щодо дітей, а також виготовлення, поширення і рекламування дитячої порнографії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com