Міжнародні новини від 11 каналу. 17 липня.

У колишній столиці Німеччини проходить всесвітня конференція, присвячена захисту клімату Землі. Делегати із ста вісімдесяти країн насамперед спробують позбутися розбіжностей щодо реалізації Кіотського протоколу. Цей документ передбачає обмеження викидів в атмосферу парникових газів. До Бонна прибули представники багатьох природоохоронних організацій, у тому числі і “Грін Піс”. Громадський порядок у місті забезпечують дві тисячі поліцейських.

Потужний вибух прогримів на автобусній зупинці біля залізничного вокзалу ізраїльського міста Біньяміна. Загинуло двоє людей – чоловік і жінка. Не менше десяти осіб отримали поранення, троє з них перебувають у важкому стані. За повідомленням поліції, вибух влаштував палестинець-камікадзе.
Відповідальність за теракт узяла на себе радикальна арабська організація “Ісламський джихад”. Ліванська телекомпанія “Аль-Манар” одержала від цього угруповання факс, у якому повідомляється ім’я двадцятирічного терориста. У відповідь на цей теракт ізраїльська армія завдала ударів по об’єктах на Західному березі Йордану.
Тим часом поліція встановила особи двох палестинців, які загинули при спробі закласти бомбу на єрусалимському стадіоні перед відкриттям Маккабіади – єврейських олімпійських ігор. Це були члени “Народного фронту визволення Палестини” та організації “Фатх”. Маккабіада відкрилася вчора ввечері. Через відмову багатьох спортсменів від участі в змаганнях кількість представлених видів спорту скорочена з тридцяти одного до двадцяти.

За три дні до початку зустрічі лідерів країн “великої вісімки” в італійському місті Генуї стався вибух бомби. Вибуховий пристрій був закладений у посилці, надісланій у дільницю карабінерів – італійської воєнізованої поліції. Один карабінер отримав опіки і доставлений у лікарню. Приблизно через десять годин після цього інциденту сапери знешкодили ще одну бомбу, замасковану під бензинову каністру.

У Північній Ірландії сталися нові безпорядки. Запеклі сутички між католиками і протестантами спалахнули в столиці провінції Белфасті. Ворогуючі угруповання пустили в хід пляшки з запалювальною сумішшю, петарди і цеглу. Декілька поліцейських отримали поранення. Вчора в кількох районах Белфаста сталися перестрілки. Було підпалено декілька будинків, які належать католикам.

Учора завершилися індійсько-пакистанські переговори на найвищому рівні. Зустріч прем’єр-міністра Індії Атала Ваджпаї з Президентом Пакистану Первезом Мушарафом продовжувалася значно довше, ніж було заплановано. Переговори двох лідерів віч-на-віч тривали в цілому понад вісім годин. Їх головною темою був пошук шляхів мирного врегулювання в Кашмірі, на який претендують обидві країни. Однак сторони так і не змогли досягти компромісу. Ваджпаї звинуватив Пакистан у підтримці кашмірських сепаратистів. Мушараф ці звинувачення відкинув. Він заявив, що прогрес індійсько-пакистанських відносин неможливий без вирішення проблеми Кашміру. Єдиним позитивним результатом переговорів є домовленість про зустрічі міністрів закордонних справ двох держав двічі на рік. Самі ж керівники країн вирішили зустрічатися щороку.

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу проводять у Брюсселі щомісячне засідання. Обговорюється ситуація на Близькому Сході і в Македонії. Крім того, міністри розглянуть питання про те, як подолати наслідки референдуму в Ірландії. Громадяни цієї країни висловилися проти розширення ЄС на Схід.

У колишній столиці Німеччини проходить всесвітня конференція, присвячена захисту клімату Землі. Делегати із ста вісімдесяти країн насамперед спробують позбутися розбіжностей щодо реалізації Кіотського протоколу. Цей документ передбачає обмеження викидів в атмосферу парникових газів. До Бонна прибули представники багатьох природоохоронних організацій, у тому числі і “Грін Піс”. Громадський порядок у місті забезпечують дві тисячі поліцейських.

Президент Росії Володимир Путін зустрівся з новообраним президентом Міжнародного олімпійського комітету Жаком Роґґом та його попередником Хуаном Антоніо Самаранчем, який очолював комітет понад двадцять років. Жак Роґґ був обраний керівником МОК на сесії в Москві. Він здобув перемогу над п’ятьма іншими кандидатами. П’ятдесятидев’ятилітній бельгійський хірург колись займався вітрильним спортом. Відповідно до нових правил, він керуватиме діяльністю комітету вісім років, після чого може бути переобраний ще на чотири роки.

На північні райони Польщі несподівано налетів ураган. Загинули, щонайменше, п’ять осіб, і багато людей отримали поранення. Четверо загиблих – яхтсмени, які потонули в озері. Одного молодого туриста вбило вирване вітром дерево. Близько двадцяти тисяч мешканців краю залишилися без електропостачання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com