Міжнародні новини від 11 каналу. 19 липня.

Тисячі аргентинців протестують проти наміру уряду зменшити розміри пенсій і зарплат працівників державного сектора. Ця міра викликана необхідністю скоротити бюджетний дефіцит. План уряду підтримали губернатори ключових провінцій. У найбільших містах країни відбулися демонстрації.

До італійського міста Генуї прибуває все більше антиглобалістів з різних країн. У суботу вони планують провести марш протесту проти самміту глав держав “великої вісімки”. Організатори маршу обіцяють, що акція буде мирною, однак власті все одно готуються до можливих безпорядків. Напруження ще більше зросло після вибуху чергової бомби, надісланої поштою. Цього разу інцидент стався в приміщенні міланського офісу телекомпанії, яка належить прем”єр-міністру Сільвіо Берлусконі. Одна працівниця отримала легке поранення.
Тим часом у Римі другий день триває засідання міністрів закордонних справ країн великої вісімки, яке передує генуезькому самміту. Керівник німецького МЗС Йошка Фішер – колишній член лівацького екстремістського угруповання, заявив, що він не розуміє, чому молоді люди заради своїх ідей вчиняють організоване насильство.
З міркувань безпеки самміт проведуть на кораблі. Щоб попередити теракти, генуезька поліція обстежує прибережні води. Судно також стане готелем для більшості учасників конференції. Відомо, що лише американський Президент Джордж Буш має намір зупинитися в іншому місці. Де саме – не знає майже ніхто.

По дорозі в Геную Президент США Джордж Буш і його дружина Лора відвідали британську столицю. Початком офіційної програми візиту став обід гостей з королевою Єлизаветою і принцом Філіпом. У центрі переговорів Джорджа Буша з прем’єр-міністром Великобританії Тоні Блером опинилися американська система протиракетної оборони і Кіотський кліматичний протокол. Ті ж проблеми, головним чином, хвилюють і демонстрантів, які ще з учорашнього дня влаштовують акції протесту проти політики Вашингтона. Після переговорів американський і британський лідери разом полетять на самміт «великої вісімки».

Спроби врятувати Кіотський протокол про боротьбу з глобальним потеплінням одержать сьогодні новий імпульс. У Бонні відкрилася головна частина кліматичної конференції, у якій беруть участь міністри екології із ста вісімдесяти країн. Вони приєдналися до делегацій експертів, що працювали в колишній німецькій столиці від початку тижня. Після відмови США від дотримання умов протоколу його доля значною мірою залежить від позиції Японії.

Тисячі аргентинців протестують проти наміру уряду зменшити розміри пенсій і зарплат працівників державного сектора. Ця міра викликана необхідністю скоротити бюджетний дефіцит. План уряду підтримали губернатори ключових провінцій. У найбільших містах країни відбулися демонстрації.

Дружина колишнього Президента Югославії Слободана Мілошевича Міра Маркович прибуває сьогодні в Гаагу, щоб відвідати чоловіка в ізоляторі Трибуналу ООН. Її ім’я занесене до списку осіб, яким заборонено в’їжджати на територію країн Європейського союзу. Однак власті Голандії видали їй триденну візу на прохання Гаазького трибуналу.

У Колумбії викрадено трьох громадян ФРН. Один з них – співробітник німецького Товариства технічного співробітництва. Всі троє працювали в сільському господарстві. У скоєнні злочину підозрюється ліве угруповання ФАРК. За останні чотири роки колумбійські повстанці викрали двісті п’ятдесят іноземців.

В американському місті Балтіморі в тунелі зійшов з рейок і загорівся товарний поїзд, який перевозив соляну кислоту й інші хімічні речовини. Причина аварії невідома. Пожежники не можуть наблизитися до вогню через занадто високу температуру. Двоє з них отримали опіки. Густий чорний дим поширюється по околицях. Однак за повідомленнями фахівців, вміст небезпечних речовин у повітрі не перевищує норми.

На Сицилії сталося виверження вулкану Етна. Розжарена лава добралася до околиці одного з населених пунктів. Була проведена екстренна евакуація людей з двох ресторанів і готелю. Туристи намагалися зафіксувати неповторні моменти на фото- і відеоплівки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com