Сьогодні південнокорейський кабінет у повному складі заявив про свою відставку. Цим кроком міністри вирішили розчистити президенту поле для формування нової команди. Заяву про колективну відставку було подано після голосування в парламенті – більшістю голосів депутати висловилися за пропозицію відсторонити від посади міністра по справах об’єднання двох корейських держав Лім Дон Вона.
Наприкінці минулого тижня Пхеньян виступив з ініціативою про поновлення переговорів по об’єднанню двох корейських держав, перерваних у березні цього року через загострення відносин межу Північною Кореєю і США. Якби уряд залишився, позбавившися одного з ключових міністрів, то могло б піти голосування про вотум довіри кабінету, а це поставило б під удар усю політичну лінію нинішнього керівництва на зближення і наступне об’єднання з Північною Кореєю. Голосування в парламенті про звільнення з посади Лім Дон Вона також зруйнувало би правлячу коаліцію, оскільки консервативна партія Об’єднаних ліберальних демократів, що входить до її складу, підтримала опозицію і виступила за відставку Ліма.
Зваживши всі “за” і “проти”, прем’єр-міністр Хан Дон і 21 член кабінету написали прохання про відставку. Кім Де Джун скасував усі заплановані на вівторок заходи і має намір зосередитися на формуванні нового уряду і перестановках у керівництві правлячої партії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com